L'estiu ja s'ha acabat, però la temporada de creuers del port de Roses s'allargarà tres setmanes més fins a finals d'octubre. Hi ha prevista encara l'arribada de dos bucs més que faran escala a la Costa Brava amb parada a Roses i que contribuiran a tancar amb èxit la temporada d'enguany. El balanç de xifres, però, no es farà fins que la campanya s'hagi tancat completament, però de moment les previsions inicials són bones.

Per ahir es preveia l'arribada del buc Riviera, de la companyia nord-americana Oceania Cruises. El buc, amb capacitat per a 1.180 passatgers i 774 tripulants, finalment es va desviar del seu trajecte programat per causes meteorològiques.

Així, Roses no va rebre els passatgers americans arran del fort vent. La companyia Oceania va canviar l'estada d'ahir del Riviera al port de Roses per Palma de Mallorca. El buc provenia de Marsella (França).

Tot i això, des del Departament de Ports de la Generalitat s'assenyala que representants de la companyia Oceania han manifestat als tècnics de la marca Costa Brava Cruise Ports que els interessa la destinació turística de la Costa Brava i que tornaran a Roses en les properes temporades. De fet, Oceania Cruises era una de les companyies que s'estrenava en aigües rosinques i ja al mes de juliol hi va fondejar el seu creuer de luxe Sirena.

El «Club Med 2» torna a Roses

Així, el darrer creuer que ha fondejat al port rosinc ha sigut el conegut Club Med 2, que va fer-hi escala aquest diumenge passat. El luxós veler portava a bord 283 passatgers, un 73% dels quals eren francesos, i 193 tripulants i ja havia fondejat a Roses en altres ocasions. Va arribar a Roses a les 10:30 hores provinent de Niça (França) i va salpar cap a Maó cap a les 7 de la tarda.

Forma part de la naviliera Club Med Cruises, una companyia especialitzada en creuers de luxe en veler, que ha estat guardonada amb la categoria de 5 timons com una de les millors navilieres de creuers del món.

El Club Med 2 és un luxós veler de cinc pals que oneja bandera francesa. Pel que fa a característiques tècniques, té 187 metres d'eslora, 20 metres de mànega i 5 metres de calat. Aquest luxós veler a l'hivern navega pels mars del Carib i a l'estiu ve a la Mediterrània.

Les últimes escales

Aquest octubre el port de Roses està pendent de l'arribada de dos creuers més. El dimarts 16 d'octubre està previst que hi faci escala el buc de luxe SeaDream I, de la companyia SeaDream Yacht Club, amb capacitat per 112 passatgers i 95 tripulants. Una setmana després tancarà la temporada l'exclusiu i luxós creuer MS Serenissima.

La temporada de creuers a Roses va començar el 6 de maig amb l'arribada del Saga Pearl II amb gairebé 400 passatgers. Les previsions inicials calculaven arribar a les 13 escales i els 9.500 passatgers. De fet, Roses havia de rebre el mes d'octubre fins a quatre escales, de les quals una no s'ha pogut realitzar per la meteorologia.

Un cop tancada la temporada serà el moment de fer el balanç i, si es compleixen les previsions, Roses haurà registrat una temporada històrica que podria superar les quatre escales i els 2.400 usuaris de l'any passat.