La Badia de Roses, formada pels municipis de L'Escala, Castelló d'Empúries - Empúriabrava, Sant Pere Pescador i Roses participa activament en el XIV Congrés Mundial de «Les Badies Més Belles del Món» a Penghu, Taiwan. Aquesta badia asiàtica fou certificada l'any 2012 a Bodrum, Turquia, en el mateix moment que la Badia de Roses, pel que les dues badies estan unides des de les seves primeres passes al Club.

La Badia de Penghu és única i està formada per més de 100 illes amb una gran i singular biodiversitat. Per aquest motiu, l'administració de Penghu ha dissenyat un protocol d'actuació per protegir la seva badia mitjançant normatives de protecció mediambiental, on gran part del seu territori és protegit com a reserva natural i com a parc nacional. També ha fomentat accions de sensibilització amb el medi natural a les escoles a través de programes d'educació ambiental.

Durant el Congrés, Montserrat Mindan Cortada, alcaldessa de Roses ha presentat dins la secció "Marine Environment" les actuacions que duu a terme la Badia de Roses per tal de protegir el medi marí. Entre les diferents accions de la badia, Mindan ha destacat les restriccions de pesca per regenerar el medi marí, les certificacions europees de Bandera Blava com a referent de bones pràctiques a les platges i ha aprofitat per presentar un nou projecte engegat a la Universitat de Girona amb la col.laboració de l'Ajuntament de Roses relacionat amb l'estudi dels oceans i la seva importància per a protegir la biodiversitat del territori i els beneficis que aporten per a la salut de les persones.

El món cada cop centra més la mirada en la sostenibilitat dels oceans i en el canvi climàtic, especialment en l'impacte que pot generar el turisme en els ecosistemes. En resposta a aquesta problemàtica, el Club de «Les Badies Més Belles del Món» ha fixat l'objectiu de mantenir el medi ambient i el seu patrimoni natural així com el desenvolupament sostenible dels paisatges, del turisme, l'economia i dels oceans juntament amb l'estimulació de l'ús eficient dels seus recursos.

Agustí Badosa i Figueres, alcalde de Sant Pere Pescador i representant de la Badia de Roses en el Congrés juntament amb Montse Mindan, feia referència a la importància dels diferents debats i ponències celebrades durant el Congrés sobre temes de sostenibilitat i del medi ambient: «En representació de Badia de Roses hem afrontat amb molta il·lusió aquest nou congrés mundial en terres asiàtiques. Hem pogut compartir les millors pràctiques, centrades en la qualitat dels oceans, sostenibilitat i oferta de qualitat als visitants, entre altres accions. El fet de pertànyer a aquest Club ens esperona i ens fa innovar de manera contínua».

El programa que se s'ha celebrat durant els dies de Congrés és un dels més complets en matèria d'ecologia i sostenibilitat dels oceans. Hi han estat reunits els principals actors d'arreu del món per tal de construir estratègies conjuntes en favor d'un turisme sostenible i un impacte positiu en les cultures locals de les badies. Informació addicional El Club de les Badies més Belles del Món va ser fundat el 10 de març de 1997 a Berlín, Alemanya, sota la designació «Club des Plus Belles Baies du Monde».

El principal objectiu d'aquesta institució internacional ha estat, és i serà la promoció i la preservació tant del medi ambient com dels recursos ecològics i naturals, el respecte per les tradicions culturals i de les formes de vida locals de cada badia, així com assegurar el desenvolupament econòmic de les badies i la pràctica d'un turisme harmoniós i sostenible.