Seguiment massiu de la vaga d'estudiants a la Universitat de Girona (UdG) aquest dilluns amb motiu del primer aniversari del referèndum. Segons dades del centre, l'activitat s'ha aturat del tot a quatre de les facultats (Medicina, Econòmiques, Turisme i Educació i Psicologia) mentre que a les cinc restants, el seguiment de la vaga s'ha situat entre el 70% i el 85%. No hi ha hagut incidències i els centres han obert per garantir el lliure accés. A les 12 del migdia s'ha fet una concentració davant de la plaça del Rectorat amb la lectura d'un manifest on s'ha reivindicat l'1-O així com la defensa de la democràcia, la llibertat i els drets fonamentals i la implementació de la república.

Després de la concentració, on hi han participat estudiants i treballadors de la UdG, hi ha hagut una manifestació que ha transcorregut pels carrers de Girona. El recorregut ha acabat a la Subdelegació del govern espanyol. La Policia Local ha xifrat en 1.500 els estudiants que hi han participat.

Precisament en aquell moment també s'estava celebrant molt a prop, a la plaça U d'Octubre, l'acte convocat per Girona Vota amb la participació de representants de diversos partits polítics, del Govern i també entitats i escoles que van viure aquella jornada.

La manifestació s'ha dissolt cap a quarts de dues de la tarda sense que hi hagin hagut incidents.