Unes 400 persones tallen des de dos quarts de set del matí les vies de l'AVE a Girona per reivindicar l'1-O. Els manifestants han accedit a l'andanes trencant una porta tot i la presència d'efectius dels Mossos d'Esquadra i de seguretat de l'estació, que els han intentat impedir el pas. Els participants han fet aturar un tren que arribava i han cridat consignes a favor de la "independència", "fora les forces d'ocupació" o "jo també vaig ocupar les vies". La concentració, convocada pels CDR sota el lema l''1-O exercim l'autodeterminació', ha començat a la plaça 1 d'Octubre poc després de les sis del matí i s'ha unit amb altres grups a la zona de la Devesa des d'on han enfilat cap a l'estació.

Unes 400 persones tallen les vies de l'AVE a Girona per reivindicar l'1-O

Unes 400 persones tallen les vies de l'AVE a Girona per reivindicar l'1-O

La mobilització a les comarques gironines per reivindicar l'1-O ha començat a primera hora del matí. La convocatòria que els CDR va llençar ahir els citava a les sis del matí a la plaça 1 d'Octubre de Girona. Desenes de persones s'hi han congregat i cap a un quart de set han sortit en direcció a la Devesa, on s'han reunit amb altres grups de manifestants provinents d'altres punts de la demarcació.

Des d'allà, han enfilat cap a l'estació de l'AVE cridant consignes a favor de la 'independència' però també a crits de 'fora les forces d'ocupació' o 'jo també vaig ocupar les vies'. Sota el lema 'l'1-O exercim l'autodeterminació', han accedit al recinte tot i que dos agents dels Mossos d'Esquadra els ho han intentat impedir.

Un cop dins s'han trobat amb un altre grup d'agents i personal de seguretat de l'estació que els han intentat barrar el pas però els manifestants han trencat una de les portes d'accés a les andanes i han baixat a les vies.

La situació ha obligat a aturar un tren que acabava d'arribar i que es dirigia a Madrid. Cap a dos quarts de set, el comboi ha fet marxa enrere enmig d'aplaudiments.