27 de setembre de 2018
27.09.2018
Roses

ERC de Roses es reuneix amb el diputat Ruben Wagensberg per parlar del top manta

El fenomen del top-manta és un dels problemes que més preocupen a Roses

27.09.2018 | 09:26
ERC es reuneix amb Wagensberg per parlar del top manta

Wagensberg és diputat pel Grup d'Esquerra Republicana de Catalunya des del passat mes de desembre, però abans de desenvolupar aquesta responsabilitat havia estat la cara visible de la campanya "Casa Nostra, Casa Vostra", a favor de l'acollida de refugiats. És també una de les veus públiques que més ha treballat per difondre i conscienciar sobre la situació de crisi humanitària que viuen alguns dels països del nostre entorn i els fluxos migratoris que hi estan estretament lligats. Un dels temes de debat sobre el qual ha participat recentment ha estat, precisament, sobre el fenomen del top-manta a Catalunya, i tota la realitat social que hi ha al seu darrere.

El portaveu republicà, Joan Plana, ha manifestat que "és necessari abordar una situació tan complexa i amb tants de factors condicionants rere seu com és el top-manta des de totes les perspectives. És necessari fer un esforç per conèixer i tenir present la realitat que viuen les persones que practiquen la venda ambulant a les nostres costes". En aquest sentit, Plana ha exposat que Ruben Wagensberg "és una de les persones de referència en aquest tema, i les seves opinions i reflexions són de referència en aquest debat. Era una obligació tractar amb ell aquest tema per intercanviar impressions i enfocar maneres de poder abordar aquesta important problemàtica".

Wagensberg ha fet una bona radiografia de la situació que viu gran part de la immigració subsahariana a Catalunya, de la realitat de la qual fugen i dels duríssims periples que han hagut d'afrontar per poder arribar fins al nostre país. També s'han tractat les iniciatives que han dut a terme diferents ajuntaments per tal de gestionar aquesta difícil realitat, tot i que s'ha constatat, una vegada més, la manca d'eines efectives que tenen les corporacions locals per tal de poder-hi donar una resposta efectiva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent