Els socorristes de la Creu Roja han tancat aquesta temporada de bany a les platges de l'Escala i Castelló d'Empúries amb unes 3.000 intervencions. Quant als perfils de les persones ateses, hi ha diversos tipus. Més enllà de les assistències sanitàries (1.464 a Castelló i 1.345 a l'Escala) o dels rescats de persones (7 a Castelló i 4 a l'Escala), també es realitza una important tasca d'assistència social, com el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda (33 a Castelló i 111 a l'Escala), la recerca de persones extraviades, així com activitats mediambientals i de temps lliure o els tallers de primers auxilis a peu de platja, entre d'altres.

Destaquen també les 17 evacuacions que s'han fet a les platges castellonines i les vuit a les escalenques. Per completar aquest balanç, els socorristes de Castelló han comptabilitzat 328 avisos preventius a banyistes, i els de l'Escala, 70.

Quant als perfils de les persones ateses, hi ha diversos tipus. D'una banda, majors de 65 anys; nens i nenes a causa de ferides, contusions lleus, cops de calor o menors extraviats; persones amb patologies prèvies o malalties cròniques que es veuen incrementades per factors com l'efecte de les altes temperatures o la deshidratació; també persones estrangeres que desconeixen l'idioma i les condicions de la platja; i joves que en alguns casos adopten conductes insegures o imprudents, per omissió o desconeixement, com l'accés per zones no permeses o perilloses, per banyar-se sota l'efecte del consum de substàncies, així com a causa de les capbussades o per allunyar-se massa de la costa.