26 de setembre de 2018
26.09.2018
Figueres

Les jornades Science Needs You! tornen a Figueres el 20 i 21 d'octubre

Dediquen aquesta edicio al mar i les ciències del mar

26.09.2018 | 18:24
Les jornades de divulgació científica arribaran a la tercera edició

Avui s'ha presentat en roda de premsa la tercera edició de les jornades de divulgació científica 'Science Needs You!' que tenen per motiu apropar al gran públic la ciència de frontera que avui en dia es fa al nostre país. A l'acte s'ha comptat amb la presència de Jordi Masquef, Segon Tinent d'Alcalde de Figueres; i Àngels Yécora, Secretària de l'ACDIC, l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica. Jordi Masquef ha remarcat "que la ciència és sinònim d'una societat avançada i que la ciutat de Figueres aposta per l'esdeveniment amb la intenció d'atraure i retenir talent". I Àngels Yécora ha assenyalat "l'amè format de les jornades, el qual combinarà participatives xerrades a càrrec de científics catalans de primera línia que actualment treballen a indrets com el Pol Nord, amb concerts, exposicions i activitats a l'aire lliure". Yècora també ha desvetllat que el leit motive que vincularà totes i cadascuna de les activitats serà El mar i les ciències del mar, "entès aquest com el bressol de la vida al nostre planeta el qual presenta, actualment, problemes i reptes majúsculs, de la resolució dels quals depèn el nostre futur".

L'activitat central de 'Science Needs You' és el seminari (9.30-13 i 15-16.15h) que es desenvoluparà el dissabte 20 d'octubre a La Cate de Figueres i en qual es duran a terme tres xerrades a càrrec d'alguns dels més destacats científics del nostre país. Aquestes xerrades estan plantejades d'una forma amena i entenedora; apropant al treball de camp que els convidats fan arreu del planeta i demanant la interacció del públic. Els títols de les intervencions són: "L'aventura d'investigar els oceans" del Dr. Rafel Simó Martorell, Professor d'Investigació del Departament de Biologia Marina i Oceanografia de l'Institut de Ciències del Mar (ICM, CSIC) de Barcelona; "Sistemes d'observació costera i aplicacions de l'oceanografia operacional" per la Dra. Anna Rubio, Investigadora d'AZTI (Centre tecnològic expert en innovació marina i alimentària del Pais Basc); i "Ara em veus: la problemàtica dels plàstics flotants als nostres mars i oceans", amb Dr. Rafael Sardà, Investigador Científic del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB - CSIC), i professor d'ESADE. Els tres ponents, a més, participaran en la taula rodona "La nostra mar: present i futur" moderada per Antonio Turiel, investigador de l'ICM.

Aquell dia també (17.45h) es podrà gaudir de l'exposició 'Submarins en viu' a la placeta baixa de la Rambla, que inclourà tallers i explicacions a càrrec de membres de VICOROB (Udg) i Triton Submarines. I la Jornada es clourà (21h) amb el concert "Música pel canvi social a l'època de Narcís Monturiol' a càrrec de la coral La lira de Sant Cugat i el quartet Revolució. El programa de recital el conforma la 're-estrena' de l'obra perduda d'Anselm Clavé "Revolució" que des de la seva presentació al Liceu el 1869 no s'havia tornat a interpretar -Clavé era amic personal de Monturiol-; les obres que Pep Ventura va composar per recaptar fons per finançar el projecte "Ictineu" de Monturiol, així com partitures d'Eduard Toldrà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent