El Centre Cívic Joaquim Xirau de Figueres acollirà, aquest dijous, un seminari transfronterer que porta el nom de La formació per l´acollida i l´acompanyament de les persones estrangeres.

Des de dos quarts de deu del matí fins a les sis de la tarda s´han organitzat una sèrie de ponències i activitats per reflexionar entorn del tema de l´acollida. Es comptarà amb la conferència «La globalització des de la mirada dels sol·licitants d´asil: recerca participativa i comprensió de les migracions», de la doctora Vincenza Pellegrino; o la formació entorn del tema del treball de mediador de salut a la Casa de Santé, un instrument per a l´empoderament de les persones usuàries, a càrrec de Faiza Benmerzouka. També es parlarà d´economia social i solidària, de mobilitat i empoderament i del paper dels professionals de l´acollida a Catalunya, entra d´altres.

La jornada té places limitades i inclou un servei de traducció simultània. Els interessats poden registrar-se en el portal d´Inclusio Alt Empordà .