La periodista figuerenca Anna Teixidor viatja a Bilbao per presentar, divendres, 28 de setembre, el seu llibre «En nombre de Alá. Conversaciones con yihadistas españoles y sus familias», traducció al castellà publicada per Plataforma Editorial del seu treball «Combatents en nom d'Al·là» (Ara Llibres). L'acte tindrà lloc al Centro Municipal San Francisco, a les 6 de la tarda,

Fruit d'una intensa investigació, amb casos reals i testimonis en primera persona, el llibre dóna veu a aquests joves que han viscut aquest procés de radicalització gihadista al nostre país. Des del combatent que lluita a Síria, la vídua conversa del màrtir que enalteix la decisió del difunt marit, la confident de la policia, fins al testimoni d'aquells que volen sortir d'Estat Islàmic... Una visió excepcional del gihad a casa nostra. Una investigació corprenedora que descriu un viatge sense retorn: de Catalunya al gihad.

Els atemptats a Barcelona i Cambrils han tret a la llum la crua amenaça que suposa en l'actualitat el terrorisme gihadista també a la península ibèrica. El llibre ens introdueix d'una manera excepcional en aquesta forma d'extremisme violent a Espanya, explicat per aquells que pensen que la creença en l'islam no està renyida amb l'ús de la violència. No obstant això, res més lluny de les intencions d'aquest llibre que pretendre justificar els plantejaments dels testimonis recollits. Molt al contrari, el propòsit de l'obra és exposar afí de contribuir a l'elaboració d'una contranarrativa que impedeixi que la seva causa segueixi guanyant adeptes. El periodisme consisteix en això. Recollir totes les paraules, fins i tot les del mateix diable, a condició contextualitzar-les.

Anna Teixidor (Figueres, 1978) és llicenciada en humanitats i periodisme, i doctora en comunicació social per la UPF. Va rebre el premi Joan Givanel i Mas de comunicació social per la seva tesi doctoral sobre la biografia del polític i escriptor Josep Puig Pujades i és autora de llibres i articles sobre el republicanisme federal del primer terç del segle XX. Actualment és periodista de TV3 i coautora de diversos reportatges pel al programa 30 minuts, entre els quals cal esmentar "A la recerca del paradís", una intensa investigació a l’entorn del gihadisme.