La Colla Castellera de Figueres ja prepara la que serà l'última setmana d'assajos abans del Concurset de Castells. Aquest se celebra cada dos anys a la plaça del Castell de Torredembarra (Tarragonès) i enfronta 11 colles de tot Catalunya que acostumen a fer castells de la gamma de set. Pel concurs, que tindrà lloc aquest diumenge 30 de setembre a les 10 del matí, la colla figuerenca fa una crida a empordanesos i entitats per ajudar-los a fer pinya.

Els de Figueres, que llueixen la camisa lila, ja han participat en altres ocasions en el concurs de Torredembarra. En la passada edició, l'any 2016, van quedar en segona posició. Aquesta vegada, els també anomenats Merlots, s'han classificat com a segona colla amb més punts i hi participaran amb opcions de poder aconseguir una bona posició.

Per fer possible aquest somni, la Colla Castellera de Figueres ha llançat un vídeo a través de les seves xarxes socials on anima a la gent a acompanyar-los al Concurs. "Volem que vingueu, figuerencs, empordanesos, entitats i col·lectius. Volem aconseguir la meta a Torredembarra. Ho volem tot, i ho volem compartir amb tu", assegura el president de la Colla, David Pujol, en el vídeo.

Durant aquesta setmana, els de la camisa lila obriran les portes del seu local, situat al Molí de l'Anguila, per compartir els assajos amb qui ho desitgi. Els assajos tenen lloc el dilluns, dimecres i divendres a partir de les 8 del vespre.

Els Merlots estan en ple procés de renovació de la seva imatge, i com a novetat cal destacar el nou disseny de la seva samarreta, il·lustrada, entre d'altres motius, amb el logotip del 40è aniversari del Setmanari de l'Alt Empordà i amb el de l'entitat figuerenca Ksameu.

Diumenge d'èxits a la Diada de l'Aniversari

Els Merlots han celebrat aquest diumenge passat, 23 de setembre, la Diada de l'Aniversari. Un pilar de 4 per sota ha marcat l'inici d'una diada que ha servit per donar confiança a la colla de cares al concurs de diumenge vinent. Els de la camisa lila han obert amb un 5d7 que feia temps que no portaven a plaça, seguit per un 4d7 amb agulla i un 4d7 treballat però que ha demostrat seguretat.

Foto: Tere Vendrell

Per tancar l'aniversari, els figuerencs han aixecat dos pilars de 4. També els han acompanyat els Castellers de les Gavarres, la Colla Jove de l'Hospitalet i Aire Nou de Bao.