Diversos municipis de la comarca van unir-se a la Setmana Europea de la Mobilitat, unes jornades celebrades des del 16 al 22 de setembre per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. «Ens agradaria fomentar l’ús del transport sostenible durant tot l’any», explica la regidora de Vilafant, Marissa Resta, una afirmació que comparteixen la majoria d’àrees de mobilitat de la comarca.

Una de les activitats destacades a Vilafant ha estat la instal·lació, en espais públics, d’una vintena de bicicletes de segona mà decorades pels infants gràcies a una iniciativa que va tenir el Guàrdia Municipal Joan Carles Ruiz. A més, ha organitzat xerrades informatives per escolars i gent gran. A Figueres, els escenaris escollits per a la Setmana Sostenible van ser el carrer Sant Pau i la plaça de l’Institut. El divendres es van fer circuits viaris, hort urbà, pintada de murals, photocall, manualitats i diversos jocs. L’endemà també s’hi va fer un concert de boogie woogie amb el grup Madam Boogie.

Per la seva part, el dissabte passat, Peralada va organitzar una pedalada popular per animar els ciutadans a utilitzar la bicicleta. En la mateixa línia, Llançà també en va fer una el diumenge. A Castelló d’Empúries van voler participar-hi amb activitats per a tots els públics i per primera vegada es va organitzar la fira de la bicicleta de segona mà dissabte passat.

Amb el lema Combina i mou-te, la Setmana de la Mobilitat s’han fomentat els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. A més, s’han visualitzat els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.