L’Associació d'Ajut a Malalts d’Alzheimer i Famílies de Figueres i de l'Alt Empordà ha organitzat per a aquest dissabte, 22 de setembre, a la capital altempordanesa un programa d'activitats amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer. El grup Tramuntakada fa el tret de sortida de la jornada amb una actuació, a la plaça de l'Ajuntament, a les 12 del migdia.

Les places de Figueres s'omplen d'activitat tot el dia: a la plaça Josep Pla, se celebra una fideuada popular al migdia; a la plaça de l'Ajuntament, un taller de sardanes per als més menuts, de 5 a 6 de la tarda, a càrrec del Foment de la Sardana Pep Ventura; a les 6, a la plaça de l'Ajuntament, es fa una Festa Musical, amb els grups de balls regionals de Bolívia. I des de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre Cristina Haro és l'encarregada de pintar cares a tothom qui ho vulgui.

El Dia Mundial de l'Alzheimer, coincideix anualment amb el 21 de setembre, una data instituïda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Alzheimer's Disease Internacional (ADI). L'objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

La malaltia d'Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. Cal dir que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l'edat evolucionaran cap a la malaltia d'Alzheimer.