El Castell de Sant Ferran de Figueres acollirà el diumenge 7 d'octubre el segon Camí Solidari per a les malalties minoritàries de neurologia pediàtrica, que està centrat en una caminada, però que compta amb una jornada amb altres activitats. L'objectiu és recollir fons per investigar aquestes malalties amb l'objectiu de trobar una cura o millorar la condició dels qui les pateixen.

Els participants podran fer un camí guiat per dins el castell o un camí de cinc quilòmetres al voltant de la fortificació. Els organitzadors, Amics Solidaris dels Almogàvers de l'Empordà, han programat una jornada amb moltes activitats. A dos quarts d'onze del matí començaran els espectacles. Es comptarà amb música com Mercado Negro, Toni Carlo o Pep Masó (Montecarlo), però també exhibicions del grup Tramuntakada, tallers castellers o castells inflables.

La iniciativa es va estrenar l'any passat amb un bon èxit de participació. L'Associació, que ha portat a terme altres iniciatives per recollir fons, també treballa en la posada en marxa d'un grup de suport per a persones que tenen fills que pateixen malalties minoritàries a les comarques gironines.

Els diners recaptats amb els actes solidaris es fan arribar als centres hospitalaris que es dediquen a la investigació d'aquestes malalties, com la Vall d'Hebron o l'Hospital Sant Joan de Déu.