El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la ciutadania que concentri "totes les mirades" en la defensa dels drets civils, polítics i socials de cara a aquesta tardor. Torra s'ha referit a la defensa del dret a "l'autodeterminació com a país" en el que ha considerat com una ocasió clau perquè "ens hi va el nostre futur i el dels nostres fills". Torra ha fet aquestes declaracions el divendres 21 a la nit, durant l'entrega dels premis Banyolí de l'Any 2018. En el seu discurs també ha recordat la seva visita a Dolors Bassa al centre penitenciari del Puig de les Basses. El president ha afirmat que després de parlar amb la consellera cessada ha sortit amb una "energia redoblada".

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat la seva crida a la ciutadania per mobilitzar-se aquesta tardor. El president ha demanat que la ciutadania concentri "totes les mirades en la defensa dels nostres drets civils, polítics i socials". Segons Torra, tots aquests drets es focalitzen en la defensa del "dret a l'autodeterminació" del poble català.

Segons Torra, aquesta reivindicació és vital "per al nostre futur i el dels nostres fills". A més, el president ha reblat que "si ara defallíssim" tots els passos que s'han fet fins ara per fer efectiva la república catalana "serien en va".

D'altra banda, el cap de l'executiu català ha assegurat que la visita a la consellera cessada Dolors Bassa al centre penitenciari del Puig de les Basses (Alt Empordà) li ha servit per sortir amb una "energia redoblada". El president ha assegurat veure a Bassa "encoratjada i lliure tot i estar a la presó".

L'actor David Marcé és el Banyolí de l'Any 2018

El president Torra ha fet aquestes declaracions durant l'acte d'entrega del premi Banyolí de l'Any 2018 aquest divendres 21 a la nit davant de més de 300 assistents. Precisament aquest any ha estat la desena edició dels premis que reconeixen a diferents persones i entitats de la capital del Pla de l'Estany.

En aquesta ocasió ha estat l'actor David Marcé qui ha rebut el premi de Banyolí de l'Any 2018 pels èxits assolits recentment. Nascut a Esponellà (Pla de l'Estany) l'actor és conegut per imitar a personatges com Toni Cruanyes o Artur Mas al programa 'Polònia' de TV3. En els últims mesos també ha participat en la sèrie 'Tiempos de Guerra' emesa a Antena 3 i 'El dia de mañana' a Movistar+. Marcé és nascut a terres banyolines però amb tan sols 17 anys ja va abandonar la comarca per traslladar-se a Barcelona i estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i Art Dramàtic a l'Institut del Teatre.

Per altra banda, el premi a la Trajectòria Personal ha estat per Lucía Pellejero per la seva tasca de més de 50 anys com a mestra i educadora a Banyoles. La distinció a la Millor Iniciativa Social ha estat pel Projecte Kumbalawé, dirigit a nens i nenes que no es poden permetre pagar una formació en veu, cos i percussió musical. La Millor Iniciativa Empresarial ha estat per Royal Distribution, que es dedica als productes d'alimentació i additius. Per altra banda, també han fet una distinció a Calçats Freixa pels 200 anys d'història.