20 de setembre de 2018
20.09.2018
Figueres

Un control de legionel·losi manté aturades dues fonts temporalment

El Departament de Salut fa un tractament preventiu per garantir que l'aigua no conté bacteris

20.09.2018 | 09:42
Una de les fonts aturades.

De les dues fonts més emblemàtiques de Figueres, a les places d'Ernest Vila i de la Palmera, no raja aigua aquests dies perquè el Departament de Salut de la Generalitat està fent un control de legionel·losi preventiu. Així ho ha informat l'alcaldessa, Marta Felip, que també ha anunciat que les dues fonts tornaran a brollar tan bon punt els tècnics de Salut hagin finalitzat els treballs.
L'Agència de Salut Pública de Catalunya s'ocupa de les intervencions preventives per evitar el contagi de la legionel·losi, una malaltia d'origen ambiental causada per un bacteri anomenat legionel·la. Aquesta mesura no és extraordinària a Figueres, ja que són controls que es realitzen de forma sistemàtica per evitar l'aparició d'aquest bacteri. Les fonts han estat aturades, sense aigua, durant setmanes. Restaran buides fins que Salut faci les comprovacions pertinents de salubritat i autoritzi la posada en marxa.
Les instal·lacions que amb més freqüència estan contaminades amb legionel·la i han estat identificades com a fonts d'infecció són els sistemes de distribució d'aigua sanitària, calenta i freda, i els equips de refredament d'aigua evaporatius, com les torres de refrigeració i els condensadors evaporatius. Els titulars de les instal·lacions són responsables de dur a terme un manteniment adient a fi que no representin un risc per a la salut pública, per això l'Ajuntament encarrega aquestes tasques amb certa periodicitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent