19 de setembre de 2018
19.09.2018
Figueres

Celebren que l'activista Victoire Ingabire ha estat alliberada a Ruanda

El GEES ha mostrat la seva «alegria» en saber que ha sortit després de 8 anys de reclosió «injusta»

19.09.2018 | 09:59
El marit de l'activista, a Figueres.

L'ONG Grup d'Empordaneses i Empordanesos per la Solidaritat (GEES) ha celebrat que l'activista i líder ruandesa empresonada fa vuit anys Victoire Ingabire hagi estat alliberada de la presó de Kigali, gràcies a un indult de president ruandès Paul Kagame. De seguida que es va conèixer la notícia, el GEES va mostrar la seva alegria, a l'espera de rebre més informació sobre la situació de la coneguda com «Mandela ruandesa».

L'advocat de les famílies catalanes, espanyoles, ruandeses i congoleses en la causa presentada a l'Audiència Nacional, Jordi Palou, ha declarat que aquest triomf «ha de marcar el camí que serveixi per a l'alliberament del poble de Ruanda».
L'Ajuntament de Figueres també es va significar fa un temps, donant suport públicament a l'activista ruandesa i a favor de la seva candidatura per al Premi Constructors de la Pau l'any 2016.

Victoire Ingabire va ser condemnada a 15 anys de presó quan el 2010 es va presentar a les eleccions presidencials. Ha complert 8 anys d'una «condemna injusta», declaren els representants del GEES.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent