Macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra contra les falsificacions de roba i complements a diverses poblacions de les comarques gironines. El dispositiu, amb agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), seguretat ciutadana i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) ha començat a les onze del matí amb entrades simultànies a botigues del Pertús, Roses, Platja d'Aro, l'Estartit i Lloret de Mar. L'operatiu, batejat amb el nom Draps 4, persegueix delictes contra el patrimoni i contra la propietat industrial.

Més pressió policial contra la venda de falsificacions de roba i complements de marques arreu de les comarques gironines. Els Mossos d'Esquadra han desplegat aquest dimarts l'operatiu Draps 4 de forma simultània a cinc poblacions de la demarcació .

Els agents han entrat a les onze del matí a botigues del Pertús i de Roses (Alt Empordà), Platja d'Aro i l'Estartit (Baix Empordà) i Lloret de Mar (Selva) on sospiten que es venen productes falsificats. Acompanyats per perits, han analitzat les peces de roba i els complements per detectar les falsificacions. Després, han començat a omplir les caixes per endur-se les peces falses comissades.

Un dels punts on hi ha hagut més escorcolls ha estat al Pertús, un dels punts on se solen vendre més falsificacions aprofitant que és zona fronterera i on els Mossos han entrat a almenys quatre botigues. El president de l'Associació de Comerciants de la Jonquera i El Pertús, Bruno Comas, celebra les actuacions policials per intentar combatre la venda de falsificacions.

"Entre el Pertús i la Jonquera tenim 120 botigues que venen coses d'aquestes i arriba un moment que no ens surten els números als que venem de forma legal", ha afirmat Comas que afegeix que, a més, la proliferació d'aquest tipus de botigues ha fet canviar el perfil del comprador. "Ens sentim una mica frustrats per aquest canvi en la clientela, ara només venen a buscar aquest tipus de producte", ha lamentat.

Macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra contra les falsificacions a diverses poblacions

Macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra contra les falsificacions a diverses poblacions

Tot i que celebra els reiterats dispositius policials que es fan a la zona, lamenta que només "unes hores després" que els agents s'enduguin milers de peces de roba i complements comissades, tornen a obrir persiana i amb la botiga plena de gènere. "Això demostra que no tenen por de res", ha exposat.

"Tan de bo hi poguessin haver dispositius com aquest cada setmana, així potser trobaríem una solució", ha opinat el president dels comerciants que també lamenta la lentitud dels processos judicials.

El macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra persegueix delictes contra el patrimoni i contra la propietat industrial. Els perits comproven l'autenticitat de desenes de marques conegudes.

Fa dues setmanes, un operatiu de la Guàrdia Civil contra les falsificacions es va centrar en la marca Michael Kors. En aquella ocasió, els agents van entrar a establiments de la Jonquera i també de Lloret de Mar i van acabar comissant 3.000 peces amb un valor al mercat de 534.000 euros.