La seu del Bisbat de Girona va acollir divendres, 14 de setembre, l'acte de presa de possessió dels nous càrrecs parroquials i diocesans, en un acte presidit pel bisbe Francesc Pardo i on hi han participat els membres de la Cúria. En el seu parlament, el bisbe va expressar, en primer lloc, el seu agraïment per la disponibilitat dels nous càrrecs. "Heu acceptat les noves responsabilitats amb una veritable actitud pastoral de servei", els ha manifestat. A continuació ha fet una reflexió sobre la situació actual de les parròquies. "Totes les comunitats, per petites que siguin en nombre de fidels, mereixen el nostre reconeixement", ha assenyalat, alhora que ha indicat que "cal reflexionar per una nova organització de la pastoral parroquial".

El bisbe també va aprofitar l'acte per presentar els eixos de les prioritats pastorals del curs present, que es faran públiques el diumenge 7 d'octubre, i que recullen els principals reptes de la diòcesi de cara als propers mesos. Finalment, i adreçant-se als nous càrrecs, el bisbe Francesc els ha recordat que els serveis de la Cúria diocesana estan a la seva disposició: "Són per facilitar-vos la missió", els ha dit.

Nomenaments

Nomenaments

Els nous càrrecs, que van ser nomenats el passat mes de juliol, han entrat en vigor avui -a excepció del nou vicari judicial, que ho va fer aquell mateix mes- i figuren detallats a continuació:

Mn. Rafel Felipe i Freije és el nou vicari judicial en substitució de Mn. Pere Bellvert i Morente -qui havia estat al capdavant d'aquesta responsabilitat des del 2005-, el qual serà jutge diocesà. D'altra banda, Mn. Josep Puig i Bofill és l'exorcista de la diòcesi, i Mn. Joan Soler i Ribas, delegat episcopal per al Servei d'Orientació Vocacional. En relació a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG), Mn. Enric Tubert i Pagès i el Sr. Joaquim Malé i Ribera seran professors no estables.

D'altra banda, en relació als nomenaments parroquials, Mn. Pere Lluís Aymerich i Armengol, actual rector de les parròquies d'Agullana, Biure, Boadella d'Empordà, Darnius, les Escaules, Maçanet de Cabrenys i la Vajol, ho és ara també de Pont de Molins.

Mn. Josep Casellas i Matas, actual rector de Santa Maria de Pineda de Mar, Santa Susanna i Sant Pere de Riu, i administrador parroquial d'Hortsavinyà, va ser nomenat també rector de Sant Joan Baptista de Pineda de Mar.

Mn. Josep M. Castellà i Marcet, actual rector d'Anglès, Bonmatí, Constantins, Sant Julià de Llor i Sant Martí Sapresa, ho és també de la Cellera de Ter.

P. Josep Frigola i Ribas, M. Afr., actual administrador parroquial d'Albanyà, Sant Llorenç de la Muga i Terrades, i capellà del santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades, és ara també rector de Llers.

Mn. Manel Masvidal i Castro, actual rector de les parròquies de Borrassà, Cabanelles, Ermedàs, Espinavessa, Lladó, Navata, Ordis, Pontós, Queixàs, Romanyà d'Empordà, Sant Martí Sasserres, Taravaus, Vilademires i Vilamalla i encarregat de l'Estela, és ara també rector de Fortià, Riumors, Vila-sacra i Vilatenim.

Mn. Eduard de Ribot i Martínez, actual rector d'Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu, Viabrea i administrador parroquial de Riells de Montseny, és ara també rector de Gaserans i Grions.

Mn. Joan Triadó i Serracant, actual rector de Breda, Fogars de la Selva, Hostalric i Reminyó, ho és ara també de Massanes.

Mn. Joan d'Arquer i Terrasa, actual rector de Castelló d'Empúries, Colera, Llançà, Portbou, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilanova de la Muga, és ara també administrador parroquial de Cabanes, Pedret i Marzà, Peralada, Vilabertran i Vilarnadal.

Mn. Dagoberto Rojas i Arroyave, actual vicari de les parròquies de Castelló d'Empúries, Colera, Llançà, Portbou, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilanova de la Muga, ho és ara també de Cabanes, Pedret i Marzà, Peralada, Vilabertran i Vilarnadal.

Mn. Joan Soler i Ribas, actual rector d'Arenys de Munt, és ara també vicari d'Arenys de Mar.

Mn. Ramon Oller i Hereu, fins ara rector de La Cellera de Ter, és ara adscrit amb facultats de vicari a la parròquia de Santa Maria de Banyoles i a les altres parròquies de l'arxiprestat de Banyoles.

Mn. Carles Sánchez i Garcia, actual diaca de l'Armentera, Empúries, l'Escala, Montiró, Saldet, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Valveralla, Ventalló, Vilacolum, Viladamat, Vilamacolum i Vila-robau, ho és ara també de les parròquies de Vila-sacra i Vilatenim.

Finalment, també es produeixen jubilacions de rectors, que es faran efectives el dia de l'inici del ministeri del qui els substituirà. Es tracta de Mn. Ramon Masachs i Plana, fins ara rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de Pineda de Mar; Mn. Ramon Oller i Hereu, fins ara rector de la Cellera de Ter; Mn. Lluís Plana i Sau, fins ara rector de Cabanes, Pedret i Marzà, Peralada, Vilabertran i Vilarnadal, i Mn. Rossend Roca i Masachs, fins ara rector de Massanes, Gaserans i Grions.