14 de setembre de 2018
14.09.2018

La consulta de llevadora de l'Hospital de Figueres es mou al nou CAP Josep de Masdevall Terrades

El trasllat entra en vigor el pròxim 18 de setembre

14.09.2018 | 16:43

El proper dimarts, 18 de setembre, s'obrirà la consulta de llevadoria de l'Àrea Bàsica (ABS) Figueres al nou CAP Josep de Masdevall Terrades, que es va posar en marxa el 6 de juliol.

Les pacients que tenen visita programada amb la llevadora el mateix dimarts, cal que s'adrecin a la nova ubicació. Fins al dilluns 17 de setembre, aquesta consulta del servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) encara es portarà a terme a l'Hospital de Figueres. L'any passat l'ASSIR va atendre 17.200 consultes, 6.200 de les quals corresponien a l'Àrea Bàsica de Figueres i 11.000 de la resta de Centres d'Atenció Primària de la comarca.

El nou CAP, situat al carrer Nou, 199, de la capital alt-empordanesa, completa així la centralització de tota l'atenció pediàtrica de manera integral, des del període prenatal fins als 14 anys. Això suposa una millora per a l'atenció a l'infant i adolescent, ja que tots els professionals de pediatria treballaran en equip i, a partir d'ara, en el mateix edifici; la qual cosa millorarà l'accessibilitat i la seguretat.

L'atenció pediàtrica de l'ABS inclou la ciutat de Figueres, i els municipis de Fortià, Riumors, el Far d'Empordà i Vila-Sacra. El trasllat de tota la pediatria al nou centre ha permès alliberar l'altre centre d'atenció primària de la ciutat, el CAP Ernest Lluch, que s'ha reorganitzat i ha pogut descongestionar les sales de consulta actuals (algunes de les quals havien de ser compartides), cosa que facilita l'organització de les visites.


També s'hi incorpora l'odontologia

També el proper dilluns s'incorporen al nou CAP el servei d'odontologia i el d'extraccions en una de les 22 sales de consulta de l'equipament del centre, que disposa de tres plantes. Fins ara tota l'odontologia es duia a terme al CAP Ernest Lluch, on l'any passat es van atendre 6.280 visites.

La posada en marxa d'aquest nou centre a l'estiu ha permès ampliar la carta de serveis que es prestava al CAP Figueres Sud que, provisionalment, funcionava com a segon centre d'atenció primària de la ciutat. A més de les incorporacions de llevadoria i odontologia, el CAP Josep de Masdevall Terrades ofereix medicina de família, infermeria, pediatria i infermeria pediàtrica. Està previst que el mes d'octubre s'hi incorpori també una part de la Xarxa de Salut Mental, amb la Unitat d'Intervenció Precoç en Psicosi, i de cara a principis de l'any vinent es completarà amb les unitats de Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i de Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDH) per a població pediàtrica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook