La Mostra del Vi de l’Empordà arriba a la 34a edició amb l’objectiu de “reforçar la capitalitat” de Figueres en aquest sector, segons ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Promoció, Jordi Masquef. La Rambla, escenari de la fira que es fa des d’aquest dijous fins diumenge, acollirà quaranta expositors amb catorze cellers de la DO Empordà i, com a novetat, la presència de la DO Montsant com a convidada.

Aquesta edició ha tingut com a preludi, aquest dimecres al vespre, una festa que ha reunit representants dels cellers i del sector de l’hostaleria per reforçar els vincles entre els dos sectors “i aprofitar sinèrgies”, en paraules de Masquef. Durant la festa, la DO Empordà ha lliurat els premis Bacus Emporità i Lledoner d’Or a l’Ajuntament de Figueres i l’empresa distribuïdora Vins i Licors Grau de Palafrugell.

La fira, que té com a pregoner Jair Domínguez, ofereix diverses activitats paral·leles, com ara una exposició dedicada als Vins de l’Empordà, 5 històries divines, promoguda per la Càtedra del Vi i l’Oli que coordina Josep Maria Dacosta. Com en edicions anteriors, els cellers empordanesos ofereixen visites guiades a les seves finques i l’Espai DO estarà dividit en dues sales de tast, una per a realitzar tastos guiats gratuïts per al públic general, a càrrec de la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà i d’alguns cellers participants i, a l’altra, tastos guiats de pagament per a professionals.

La Mostra del Vi té més línies de vendes de tiquets que en anteriors edicions per a afavorir l’activitat dels usuaris i més espais per a fer les degustacions amb comoditat, segons ha explicat el tècnic de Promoció Econòmica Ramon Serra.

Dates i horaris

La Mostra del Vi es fa a la Rambla del 6 al 9 de setembre amb aquests horaris: Dijous, 6, de 18 a 22 hores; Divendres, 7, de 18 a 23 h.; Dissabte, 8, de 12 a 14 h. i de 18 a 23 h.; Diumenge, 9, de 12 a 14 h. i de 18 a 21 h.

Homenatge a Puig Vayreda

A l’Espai DO Empordà, a la placeta baixa de la Rambla, es farà un tast especial en homenatge a Eduard Puig Vayreda. Tindrà lloc el divendres, 7, a les 21.30 hores, amb el títol Els vins de l’Eduard. Serà conduït per Jordi Pairó i Pau Albó.

Concurs de dibuix infantil

Organitzat per la Càtedra del Vi i de l’Oli de l’Empordà, el Cocurs de dibuix infantil vinya i vi se celebra el dijous, 6 a les 18 hores.