El qui fou director del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Jordi Sargatal, serà el nou director tècnic de l'Estany d'Ivars i Vila-sana. Així s'ha informat a la reunió del Consell General del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana que s'ha reunit aquest dimecres, 12 de setembre.

Una de les principals tasques de la nova direcció serà la redefinició del Pla de Gestió d'aquest espai, tal com ha destacat el mateix Sargatal en l'atenció als mitjans de comunicació. El president del Consell General, Joan Reñé, per la seva banda, ha posat en valor l'experiència de Sargatal i el seu coneixement de l'Estany, donat que també va participar en la recuperació com a director de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya en aquell moment.

L'estany d'Ivars i Vila-sana és un estany situat entre els termes municipals d'Ivars d'Urgell i de Vila-sana, a la comarca del Pla d'Urgell. Es tracta de l'estany amb major superfície de Catalunya. L'espai natural està situat íntegrament al Pla d'Urgell i té una superfície total de 156,58 ha: 101,56 ha (64,86%) a Ivars d'Urgell i 55,02 ha (35,14%) a Vila-sana. Climatològicament, l'estany es troba en una àrea de grans oscil·lacions tèrmiques entre l'estiu i l'hivern, amb escasses precipitacions i boires gebradores hivernals. Hidrològicament, és alimentat pel canal d'Urgell i aquesta aigua posteriorment desguassa al riu Corb.