12 de setembre de 2018
12.09.2018
Ensenyament

El curs ha començat amb "normalitat" i "sense incidències" a les comarques gironines

Més de 123.000 alumnes ha acudit a les aules, un 2,29% més que l'any anterior

12.09.2018 | 16:32
Visita institucional a l´Institut Escola de Lloret de Mar

l director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Martí Fonalleras, assegura que el curs escolar ha començat amb "normalitat" i "sense incidències" a les comarques gironines. Fonalleras ha explicat que la jornada ha arrencat "bé" i que fins ara no s'ha registrat cap problema remarcable. A la demarcació, 123.358 alumnes han acudit a les aules dels diferents centres educatius, un 2,29% més que l'any passat. Durant una visita a l'Institut Escola de Lloret de Mar (Selva), Fonalleres ha dit que aquest és un model que "interessa molt" al Departament i que es podria aplicar a molts punts del territori. Per la seva banda, el delegat del Govern, Pere Vila, ha admès que l'aplicació del 155 i la manca d'inversions dels darrers anys ha fet "impossible" atendre totes les demandes d'infraestructures i ha dit que s'haurà d'afrontar en els propers anys.

El curs escolar ha començat amb normalitat a les comarques gironines. Així ho ha assegurat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Martí Fonalleras, que ha dit que a hores d'ara no els consta cap incidència i que, si en detectessin alguna de puntual, ho solucionaran "immediatament".

La jornada ha arrencat amb 123.358 alumnes que han acudit a les aules dels diferents centres educatius de la demarcació, un 2,29% més que l'any anterior. La majoria dels nous estudiants són d'educació secundària i, de fet, a l'ESO hi haurà 2.359 alumnes més (un 7,61%) que durant el curs 2017-2018. Davant d'aquest augment a secundària, des del Departament d'Ensenyament ja s'ha contractat un reforç de docents. Pel que fa a l'educació infantil i primària, pràcticament hi haurà el mateix nombre d'estudiants que en el curs anterior.

Fonalleras ha fet aquestes declaracions durant una visita a l'Institut Escola de Lloret de Mar. El responsable d'Ensenyament ha posat aquest model com a exemple de bon funcionament i ha dit que podria aplicar-se a molts altres punts del territori. En aquest sentit, ha dit que seria "molt positiu" perquè els centres de primària i secundària no tindrien l'allau d'alumnes d'ESO que actualment pateixen i "podrien seguir amb les dimensions actuals, a la vegada que ampliar l'oferta de batxillerat i cicles formatius".

Per la seva banda, el delegat del Govern, Pere Vila ha admès que pel què fa a infraestructures no poden parlar "100% en positiu" perquè "hi ha llocs on no està consolidat el model educatiu que volem". Vila ho ha atribuït a l'aplicació del 155 i a la manca d'inversions dels darrers anys però ha dit que hi treballaran en els propers cursos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook