El municipi d'Albanyà ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona per les despeses relacionades amb la retirada de la neu que va afectar al poble a principis d'any. L'import és de 1.762,58 euros que ajudaran a fer frontles despeses que van arribar fins als 3.267 euros. Això significa que s'ha finançat més del 50% de l'aportació municipal.

Les afectacions per les nevades que va patir el municipi durant els mesos de febrer i març es van centrar en tres zones. La primera, i la que més preocupava, va ser el tram que va des de Can Vila fins al veïnat de Lliurona, ja que hi ha l'escola. El segon punt problemàtic era el camí de la Mare de Déu del Mont, des de la zona del Roca Pastora fins al cim de la muntanya. La tercera i última era l'accés a Can Galan, que es fa servir com a refugi de Bassegoda.

"És una cosa amb la que ens trobem cada any. Quan arriba l'època de les nevades, ens hem de mobilitzar per tirar sal i fer pujar les màquines. El que sempre intentem solucionar amb més urgència és la zona de l'escola, per tal de garantir l'accés a la mainada", explica l'alcalde Joan Fàbregas.

La Diputació de Girona va aprovar la setmana passada la concessió de 350.000 euros als ajuntaments de les comarques gironines per les despeses relacionades amb les nevades del 2018. Entre els 45 pobles que reben la subvenció, de l'Alt Empordà només hi ha Albanyà. Altres comarques que rebran els diners són la Garrotxa, la Cerdanya, el Ripollès, la Selva i Osona.