Totes les obres incloses en el Pla de barris de Figueres estan en marxa. Els car­rers Jonquera i Peralada estan a mitja execució, el carrer Barceloneta ja està acabat i faltarà el car­rer Ample, part dels treballs del qual sobrepassaran el 31 de desembre. L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que “el desitjable hauria estat que les obres s’executessin a poc a poc, però per poder rebre la subvenció era indispensable que finalitzessin abans d’acabar l’any”.

El regidor del PSC, Alfons Martínez, va definir aquests treballs com “un caos”, perquè alhora hi ha les dels dos carrers del Pla de barris, les de la plaça de l’Escorxador i les de la plaça Tarradellas, que començaran aviat. També es va queixar de la temporització dels treballs que han deixat en suspens les obres del carrer Jonquera durant unes setmanes. Felip va assegurar, durant el darrer Ple, que si bé “la lògica d’execució hauria estat una altra, d’aquesta manera s’han pogut atendre les demandes dels veïns i dels negocis que reclamaven que no hi hagués obres durant els mesos de més concurrència turística”.

Pel que fa a les obres del carrer Peralada, l’alcaldessa va destacar que van sobre calendari i que la plataforma del carrer estarà a punt quan comencin les classes, atenent la petició que va fer a l’Ajuntament l’escola Escolàpies. El centre, però, també té accessos per la part de darrere (al carreró de la Barceloneta) i els aprofitaran per facilitar la mobilitat dels pares i mares que vagin a buscar la mainada a l’escola.

El regidor socialista també va demanar que les comprovacions de les mesures de seguretat siguin més exhaustives, ja que tant al car­rer Jonquera com a la plaça Tar­radellas s’han produït caigudes a causa del fet que hi ha forats tapats amb taulons i amb elements que no estan reglamentats.

El regidor popular Diego Borrego va inisistir posant l’accent en la mobilitat rodada. Felip va explicar que els aparcaments dissuasius podran absorbir l’entrada de vehicles a la ciutat malgrat emfatitzar que de cara a Nadal totes les obres haurien d’estar acabades excepte la del carrer Ample, que s’allargarà més enllà del 2018, motiu pel qual l’Ajuntament de Figueres haurà d’assumir una petita part dels treballs que finalment no estan subvencionats en no ajustar-se als terminis.