La 34a Mostra del Vi de l'Empordà ha batut rècords d'assistència amb més de 14.000 visitants, 8.000 tiquets venuts -500 més que en l'edició anterior-, i una elevada participació a les més de 40 activitats programades entre el 6 i el 9 de setembre a la Rambla de Figueres. L'esdeveniment ha convertit la ciutat un any més en l'epicentre enològic de les comarques gironines durant 4 dies, gràcies a l'àmplia oferta dels 26 expositors -entre cellers i productors agroalimentaris empordanesos- i les diferents propostes vinculades al món del vi, i ha apostat per potenciar la cultura del vi amb l'ampliació dels espais de professionalització.

La 34a Mostra del Vi de l'Empordà va obrir les portes el dijous 6 de setembre, a les 18 h, i es va inaugurar oficialment el divendres 7, amb el pregó del periodista i escriptor Jair Domínguez, i representants del món vitivinícola, gastronòmic i turístic. El dia de més afluència de públic va ser dissabte 8 a la tarda.

Pel que fa a les activitats complementàries a la mostra, com les demostracions de còctels amb vi, cuina en directe, tallers infantils de pintura de vitralls, de pintura amb vi o de creació de titelles amb taps de suro, sessions musicals i concerts, entre d'altres, han tingut molt bona acollida i han atret a un públic molt nombrós i divers. Els tastos guiats i els tastos professionals de pagament han tingut més del 80 % d'ocupació.

Amb un tiquet de 10 euros, els visitants han pogut gaudir de sis tasts de vi, un tiquet de descompte per a la botiga, una copa i portacopes personalitzat amb la imatge de la 34a edició, i un tast guiat gratuït a l'espai DO. També s'ha apostat per millorar i ampliar l'oferta gastronòmica, de manera que, com en l'edició anterior, els estands gastronòmics no s'han inclòs amb els tiquets de la fira amb la intenció de fomentar la creativitat de cada productor agroalimentari. Així els visitants han pogut escollir lliurement què volien consumir i han pogut sopar a la Rambla a preus econòmics i amb menjar de qualitat i elaborat.

A nivell organitzatiu, tots els canvis pel que fa a la distribució d'espais han funcionat molt bé. Enguany, s’han ampliat els espais destinats al tast i a les activitats, i s'han millorat els serveis de venda de taquilla. Un any més, a la placeta baixa de la Rambla, s'hi ha ubicat l'Espai DO, que s'ha dividit en dues sales de tast, una per a realitzar tastos guiats gratuïts per al públic general, a càrrec de la Jove Confraria dels Caves i Vins de l'Empordà i d'alguns cellers participants i, a la segona sala, tastos guiats de pagament per a professionals.

De nou, tots els sectors de la ciutat s’han involucrat amb la Mostra, i bars, hotels, restaurants, i comerços, han mostrat la seva satisfacció per l'èxit i l'impacte econòmic de la fira.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, destaca que les dades demostren "la clara consolidació i èxit de la Mostra del Vi" així com que "Figueres està completament compresa exercint la capitalitat del vi de l'Empordà". Masquef afegeix que aquests resultats els animen a seguir treballant per millorar any rere any i oferir "el millor aparador pels nostres vins".

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que els "magnífics" resultats de la 34a Mostra del Vi de l'Empordà són fruït de la "bona feina feta i del treball conjunt colze a colze amb la DO Empordà, un treball que va més enllà de la Mostra, volem que continuï tot l'any a Figueres amb la nova seu de la DO Empordà a l'edifici de la plaça del Sol, que ben aviat serà una realitat".