Llançà va acollir divendres una na jornada d'esport adaptat a l'aire lliure. Una vintena de persones de l'Associació Multicapacitats, formada per persones amb diferents discapacitats i d'altres conscienciades amb aquesta realitat, van participar en una activitat inclusiva. Van ser els protagonistes de la segona sortida en caiac a la platja del Port, que és accessible, gràcies a l'ajuda de monitors.

La bona acollida de la primera experiència, organitzada durant el mes d'agost, va impulsar Felipe Báez a organitzar aquesta segona jornada. Aquest membre de la junta de Multicapacitats -que té esclerosi múltiple i es desplaça amb cadira de rodes- ha assegurat que aquestes activitats al mar "els permeten fer coses que a ter­ra ens són impossibles". Després d'aquesta segona trobada, les sensacions van ser igual de positives. Així ho explica Encarna Rodríguez, invident i membre de l'Associació: "Ha estat una experiència fantàstica. He fet cas al meu monitor, que em deia que sentís l'amplitud i la força de les onades".

Pau i harmonia a dins de l'aigua

Els participants d'aquesta segona jornada tenien esclerosi múltiple, ceguesa, visió o mobilitat reduïda, entre altres, però aquestes afectacions no va ser cap impediment. En sortir de l'aigua, tots destacaven la sensació de "pau i harmonia" que havien viscut dins el mar.

Per fer la travessa es van utilitzar caiacs dobles i triples. El monitor se situava al darrere del multicapacitat i el guiava al llarg de la costa de Llançà, ajudant-lo a remar i a dirigir el caiac. L'activitat va comptar en tot moment amb les mesures de seguretat, la presència d'una llanxa i l'acompa­nyament de professionals especialistes en piragüisme i activitats esportives, en general.

Isaac Padrós, president de l'Associació i activista social, explica que "tot i que som multicapacitats, a vegades no creiem en les nostres forces i ens tanquem en nosaltres mateixos. Aconseguir aquests reptes des de l'esport adaptat i en activitats d'oci com aquesta ens ajuda en la vida diària, ens fa sentir millor i més feliços". A l'Alt Empordà, l'Associació Multicapacitats té socis a Bàscara, Figueres i Roses.