Maria Carme Barceló és l'alcaldessa més veterana de la comarca. Ocupa el càrrec des de 1992. Én una entrevista que publica el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, Barceló, nascuda a Vila-sacra el 1966, diu que amb la mirada posada a les pròximes municipals "toca plegar. Després de vint-i-cinc anys a l´alcaldia ja toca. Ja he complert amb la societat, em sembla". Primer va ser regidora abans d´accedir a l´alcaldia del seu poble, el febrer d'aquell. També ha exercit de consellera comarcal. A les darreres municipals va encapçalar la llista de CiU, amb la qual va obtenir una còmoda majoria de quatre regidors.

Barceló es mostra reticent amb el projecte del PDeCAT i no amaga que durant una època va estar més a prop del PSC per la seva sintonia amb Quim Nadal. Durant l'entrevista, Maria Carme Barceló explica el seu posicionament: "Sempre he procurat ser una ànima lliure amb principis. Fer les llistes ha estat un procés d´aprenentatge. Fa temps que he après a no acceptar cap company de viatge sobre el qual no sàpiga com es guanya la vida. Els alcaldes i regidors dels pobles no hem de viure de l´Ajuntament".

"En el transcurs d´aquests anys -afegeix- he viscut moltes coses i conservo bones amistats. Dos exemples, Quim Nadal i Pere Macias. Me´ls estimo molt perquè ens van ajudar, cadascú en el seu moment, a fer coses profitoses per a Vila-sacra. I sí, abans era convergent però ara no soc del PDeCAT. M´agraden Carles Puigdemont i Quim Torra però no veig on anem a parar ni quin projecte hi ha en aquest partit, sincerament. Mai he volgut fer carrera política, sempre he tingut amics i enemics per allà on he passat, també professionalment, perquè no m´agrada callar quan veig alguna cosa que no va".

Trobareu l'entrevista sencera a l'edició de paper del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.