El PP de Figueres no assistirà al pregó de la 34a Mostra del Vi de l'Empordà que se celebrarà aquest dijous 6 de setembre. El pregoner és el periodista i escriptor Jaïr Domínguez i, segons els populars, "no és la persona més adient per fer-lo".

Els populars consideren que Dominguez "no està vinculada ni al món de la restauració ni a res que faci referència al vi". De fet, el principal motiu pel qual faran boicot a l'acte inaugural de la 34a edició de la Mostra del Vi són les seves "declaracions sempre del tot polèmiques i innecessàries referides a posar una diana i disparar contra el Rei, a què morissin els jugadors de la Selecció Espanyola de Futbol o a què la República no es construeix amb llacets i manifestos sinó amb sang i foc".

El periodista va simular durant l'emissió del programa de TV3 "Bestiari Il·lustrat" que disparava contra una caricatura de Joan Carles I el 2012. Tant ell com la conductora van haver de declarar als jutjats per presumptes injúries contra la corona però finalment l'Audiència Nacional va arxivar la causa.

La portaveu del partit a l'Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo, considera que s'hauria d'haver optat per un pregoner que "no polititzin les declaracions i els actes".