Els empresaris de Roses volen fer un pas endavant important per la millora de la qualitat turística al municipi i per aconseguir que continui essent un dels líders del país en aquest àmbit. Per aquest motiu han acordat impulsar unes jornades de debat i reflexió que es duran a terme la propera tardor i que tenen per objectiu posar sobre la taula el model turístic que es vol per als propers anys a Roses; marcar un full de ruta per al desenvolupament d’accions que incideixin en la millora de la qualitat turística al municipi i trobar solucions a les problemàtiques que afecten el sector. L’acord s’ha pres en la darrera junta que ha celebrat l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i Roses comerç (les dues entitats representen més de 200 empresaris del municipi).

El president de l’Estació Nàutica i de Roses Comerç, Miquel Gotanegra, ha assenyalat que “cal que fem una reflexió profunda d’on estem i cap a on volem anar i ho hem de fer tots junts. I les conclusions a les quals arribem des del sector empresarial les hem de posar en pràctica en col.laboració amb l’Ajuntament”.

La reunió ha comptat amb l’assistència el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens qui ha afirmat que “el sector privat i el sector públic hem de reflexionar per saber cap a on ha d’anar el turisme i acordar conjuntament les mesures que s’han de dur a terme per tal de millorar la qualitat turística i que Roses continui essent competitiu en aquest àmbit”.

En les jornades es duran a terme cinc gran debats temàtics amb la idea de poder donar eines a empresaris i administració per als propers anys al voltant del desenvolupament turístic a Roses. Els debats giraran al voltant del posicionament turístic del municipi i els atractius amb que es compta ; i sobre la mobilitat . També s’analitzaran els diferents tipus d’allotjament i l’oci existent i s’abordaran questions com l’ocupació de la via pública i la venda ambulant, entre d’altres. Amb els resultats dels debats s’elaboran unes conclusions i després es presentaran públicament les accions que es proposen per dur a terme en els propers anys.

Miquel Gotanegra ha explicat que la voluntat és obrir les jornades a les altres associacions de Roses perquè tots els empresaris del municipi s’hi puguin sumar.

Valoració de la temporada

Durant la reunió s’ha fet una valoració de la temporada turística al municipi i s’ha arribat a la conclusió que ha estat una temporada “diferent”, segons ha assegurat Miquel Gotanegra. “Hi ha hagut alguns punts menys d’ocupació al juliol i també a l’agost i això s’ha traduit en menys consum en els serveis, en la restauració i en el comerç. I si no hi ha un canvi de tendència al setembre variarà molt poc. Cal tenir en compte que la temporada 2017 va ser molt bona i era complicat continuar poder continuar creixent. A més, hi ha destinacions adormides que s’han recuperat i això ha influit aquest estiu en els registres d’ocupació”, ha afegit el president de l’Estació Nàutica i de Roses Comerç. De totes maneres, Gotanegra manté que cal fer valoracions més qualitatives que quantitatives de les temporades turístiques i que “cal començar a fer una diagnosi en profunditat , analitzar l’origen dels nostres clients, a quin tipus d’allotjament s’hi estan, què els motiva,o quina despesa fan... són aspectes que els empresris de Roses ja venim analitzant els últims anys i on creiem que s’hauria d’incidir més”, ha conclós.