El barri del Culubret de Figueres ha tornat a patir dos talls de llum consecutius de llarga durada, en poques hores, entre ahir divendres i avui dissabte. Anit, l'alcaldessa Marta Felip, acompanyada pel tinent d'alcalde Jordi Masquef i pel cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, es van desplaçar fins al lloc dels fets per conèixer l'abast del nou succés.

Els veïns han denunciat, aquest dissabte a la tarda, que estan "farts de bones paraules" per part de les administracions i de la companyia elèctrica responsable del subministrament. "Els talls de llum condicionen la nostra vida quotidiana. No podem dutxar-nos amb aigua calenta, no podem cuinar, no podem fer vida normal. És una autèntica injustícia i una tortura", asseguren els afectats. Un d'ells troba "inadmissible" que "tothom reconegui que molt poca gent paga el rebut que toca" i que "la situació s'allargui sense que es trobi una situació definitiva".

Fa una setmana hi va haver dos incendis en comptadors, provocats per pujades de tensió degudes a connexions fraudulentes, algunes de les quals solen estan vinculades a plantacions de marihuana que necessiten molta potència per al seu creixement.

L'Ajuntament fa temps que reclama més ajut per part de la Generalitat de Catalunya i els Mossos d'Esquadra en un intent de frenar aquestes situacions que generen els talls de llum al Culubret.