La Mostra del Vi de l'Empordà arriba a la 34a edició amb la voluntat de "reforçar la capitalitat" de Figueres en aquest sector, segons ha anunciat aquest dijous el tinent d'alcalde i regidor de Promoció, Jordi Masquef. La Rambla, escenari de la fira que es farà del 6 al 9 de setembre, ha servit per donar a conèixer les principals novetats d'enguany, entre les quals hi haurà un tast especial de vins dedicat al desaparegut enòleg Eduard Puig Vayreda, impulsat pels cellers de la DO Empordà, i una exposició dedicada als Vins de l'Empordà, 5 històries divines, promoguda per la Càtedra del Vi i l'Oli que coordina Josep Maria Dacosta.

La Mostra del Vi també serà el preludi d'un pas endavant més en la relació entre l'Ajuntament de Figueres i el Consell Regulador de la DO, que presideix Xavier Albertí. En el transcurs de la presentació del certamen, Jordi Masquef ha confirmat la voluntat municipal de cedir l'edifici de l'antiga oficina de turisme de la plaça del Sol a l'entitat vitivinícola.

La Mostra del Vi tindrà més línies de vendes de tiquets que en anteriors edicions per a afavorir l'activitat dels usuaris, segons ha explicat el tècnic Ramon Serra. Una altra novetat d'aquest setembre serà la presència d'un estand de la DO Montsant com a convidada especial. Tanmateix, Comerç Figueres, els museus i els hotels de la ciutat participen en l'esdeveniment amb diverses activitats i promocions.