El Departament d’Eines TIC de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha dut a terme la implantació del FreeWifi al Passeig i la platja d'Empuriabrava, el nou servei que ofereix connexió gratuïta a totes les persones que ho desitgin i en què només caldrà validar-se mitjançant facebook, instagram o correu electrònic.

L’àrea de cobertura del FreeWifi afecta tant el nou Passeig Marítim com una àmplia zona de la sorra de la platja d’Empuriabrava, ampliant un servei més en aquesta. Com que es tracta de wifi gratuït la velocitat de connexió no pot ser massa elevada, tal i com marca la normativa, per tal de no fer competència a les empreses que s’hi dediquen ni a les operadores de la zona.

De moment no s’ha registringit el temps l’ús de servei, és un aspecte que s’anirà valorant en les properes setmanes, tot i que no es descarta algun tipus de restricció si això ha de suosar un millor funcionament del servei.

La durada de la connexió serà d’una hora i caldrà reconnectar-se per continuar utilitzant el servei.

Proporcionar zones amb wifi gratuït era un dels punts del programa electoral d’ERC, que governa en coalició a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Així doncs, s’ha aprofitat la remodelació del nou Passeig Marítim per instal·lar per primera vegada aquest servei en tot el municipi.

La voluntat política és continuar ampliant zones, la següent es vol intentar que sigui en els equipaments i edificis municipals del nucli antic de Castelló i les places més concorregudes. D’aquesta manera, també quedaria cobert el servei de wifi del Festival Terra de Trobadors, que aquesta edició ja serà la tercera vegada que s’ofereix de forma temporal mentre dura el Festival.