La sala de vacances del Tribunal Suprem (responsable de tramitar assumptes urgents durant l'agost) ja es troba reunida des de primera hora per decidir si dona el permís extraordinari a l'exconsellera Dolors Bassa perquè operen la seva mare. La Fiscalia del Tribunal Suprem és favorable a concedir aquest permís a l'exconsellera Dolors Bassa per sortir puntualment de la presó i demana que sigui conduïda per la policia en tot moment. La defensa de Dolors Bassa, exercida per Mariano Bergés, va presentar dimecres una petició a la junta de tractament de la presó de Puig de les Basses i també davant el Tribunal Suprem sol·licitant un permís puntual i extraordinari per poder assistir a una operació que imminentment li faran a la seva mare. La junta de la presó es va reunir dijous d'urgència i també va donar el seu vistiplau a què Bassa pugui sortir de la presó per poder ser al costat de la seva mare. El seu lletrat ha demanat que, en cas de concedir-se-li, no hi hagi cap manifestació ni mobilització per "respectar la intimitat de la família".

Aquest divendres Dolors Bassa sabrà si pot sortir de la presó del Puig de les Basses per anar a l'hospital i visitar la seva mare. La sala de vacances ja està reunida per decidir sobre la petició feta pel seu lletrat, que ja compta amb l'aval tant de la mateixa presó com de la Fiscalia.

A través de Twitter, l'advocat de Bassa, Mariano Bergés, ha demanat en nom de la família que, si finalment es concedeix el permís, no hi hagi concentracions per respectar la intimitat i permetre que el permís es desenvolupi de manera normal. "Es molt important, gràcies per la comprensió", escriu el lletrat.

Un gest per part de la Fiscalia

La Fiscalia, no oposant-se al permís, fa un gest que només té un precedent pel que fa la causa contra els líders independentistes. El passat mes de març, el ministeri públic va sol·licitar llibertat sota fiança de 100.000 euros per a Joaquim Forn, tot i que el jutge no li va concedir. Com que l'acusació popular, exercida pel partit ultradretà VOX, va mantenir la presó incondicional, el jutge Llarena es va poder agafar a aquesta petició i va mantenir Forn entre reixes. Una decisió que, posteriorment, també va refermar la sala d'apel·lacions.