El projecte de remodelació de la plaça de l’Escorxador ja té data d’inici. L’Ajuntament de Figueres s’ha reunit amb els veïns i veïnes per informar que els treballs començaran la primera setmana de setembre, un cop acabi el Festival Acústica. El termini previst per a l’execució de l’obra és de dotze setmanes a comptar des de l’acta de replanteig. Per tant, les obres acabaran el mes de desembre.

La plaça formarà part d’un camí per a vianants que haurà de facilitar la mobilitat de l’aparcament de la carretera de Llançà fins a la plaça de l’Escorxador, on hi ha l’oficina de turisme de la ciutat. Aquesta via transita per la plaça Josep Tarradellas -les obres d’aquest espai es reprendran al setembre- passant pel carrer Pella i Forgas fins la plaça on ara s’actuarà. Amb aquest canvi d’ús, el fet més destacable és l’eliminació de 35 places de zona blava, ja que la nova plaça donarà prioritat als vianants, amb la voluntat que es pugui integrar com un espai complementari a Casa Empordà i es puguin realitzar algunes activitats a l’aire lliure. Les places que actualment estan ubicades a la mateixa plaça i al carrer dels Fossos s’eliminaran per guanyar superfície a la nova esplanada reurbanitzada.

Així doncs, en aquesta zona només restarà habilitat com a aparcament el carrer Pella i Forgas i reservaran una franja davant de l’escola Josep Pallach i una altra al car­rer Eres de Vila amb aparcament exclusiu per a persones amb mobilitat reduïda, un espai per a motos i un altre per a bicicletes.

Com s’acostuma a fer en aquest tipus d’obres, refaran tots els subministraments de la zona així com la xarxa de sanejament. El llorer que actualment està al lateral de l’edifici de l’arxiu municipal serà trasplantat i plantaran setze exemplars de l’arbre Platanus hispanica. L’escultura Figura arran de l’aire, de Riera i Aragó, es retirarà temporalment i es tornarà a instal·lar al nou espai.

Aquesta actuació es va adjudicar el passat dia 10 a l’empresa Excavaciones Ampurdan 2000 S.L. per un import d’adjudicació de 263.749 euros.

La portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, ha criticat obertament que el govern no els informés del projecte.