La Taula per la Memòria de l'1 d'Octubre organitza un acte especial, el proper dissabte 29 de setembre, a Garrigàs.

El programa consistirà en un acte institucional al matí durant el qual s’inaugurarà l’edifici sociocultural del municipi que portarà el nom “1 d’Octubre”. Així mateix, hi haurà Ball d’urna gegant, castellers, animació infantil a càrrec del Pot Petit i de Jaume Ibars.

El dinar serà popular i anirà acompanyat d’animació. A la tarda tindrà lloc l’acte central d’homenatge a la societat civil que va participar en les jornades prèvies i posteriors a l’1 d’Octubre de 2017, amb la participació d’un gran nombre d’artistes i músics. Hi haurà cercavila de gegants i bestiari, un l’espectacle de futur tradicional que consistirà en una cercavila del Vaixell dels Piolins, Ball de bastons, així com també xerrades, exposicions i d’altres activitats. La nit conclourà amb les actuacions musicals de Germà Negre i els Julay’s. Pròximament s’anunciaran els noms de més participants.

Aquesta activitat té com a objectiu recordar els fets de la jornada del referèndum, en el transcurs de la qual una important dotació de la Guàrdia Civil va irrompre a la població per impedir-lo.

Organitza la Taula per la Memòria de l’1 d’Octubre, que aplega les entitats següents: Ajuntament de Garrigàs, associació Balcó de l’Empordà, ANC, Òmnium Cultural, CDR i La Forja Alt Empordà.