Des del febrer del 2017, els vilafantencs disposen de l'aplicació per als telèfons mòbils Línia Verda Vilafant que permet comunicar incidències geo-localitzades, a temps real i amb suport gràfic. És a dir quan algun veí considera o troba alguna incidència, amb el simple gest de fer una fotografia amb el seu telèfon, aquesta s'envia juntament amb la localització exacta, mitjançant el GPS i s'inicia el procés per a la seva resolució.

Des de la seva posada en marxa, la participació ciutadana amb aquesta aplicació, ha crescut exponencialment, demostrant així que les actuacions del consistori han pogut solucionar els problemes comunicats pels vilafantencs. S’han resolt prop del 90% de les 682 incidències comunicades fins a finals de juliol. Això vol dir que a excepció d'incidències de llarga duració, es resol la totalitat de les comunicacions.

L'usuari a més sap que s'ha resolt i per tant que la seva comunicació ha estat útil, ja que durant tot el procés de resolució se l'informa fins a la finalització de l'incident.

El tipus d'incidències més freqüent són aquelles que fan referència a "Voreres i Calçades" (27%), seguit de "Enllumenat" (15%), "Parcs i Jardins" (14%), "Mobiliari Urbà" (10%) , "Neteja" (7%), "Senyals i Semàfors" (7%) i "Escombraries" (6%).

Gràcies a la participació de la ciutadania a través de Línia Verda, s’han pogut recollir dades sobre les necessitats reals del municipi i contrastar que les incidències més freqüents estan relacionades amb: voreres i calçades, enllumenat, parcs i jardins, mobiliari urbà, senyals i semàfors i neteja. Aquest fet juntament amb la resposta i resolució d'incidència fa visible una important millora en el municipi.

Per a utilitzar aquest nou servei és necessari procedir a la descàrrega gratuïta de l'APP Línia Verda, mitjançant Google Play o APP Store en funció de la tecnologia emprada en el seu Smartphone (Android / iOS). A partir d'aquest moment, l'usuari selecciona VILAFANT en el municipi sobre el qual vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

Per a comunicar una incidència, només s'ha de clicar sobre el botó "Notifica teva incidència". Un desplegable amb les diferents tipologies d'incidències apareix en pantalla. L'usuari selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. De forma automàtica, l'APP detecta les coordenades exactes en què s'ubica el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i observació sobre la mateixa. Ja només queda donar al botó d'enviar. Un cop enviada, personal de l'Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d'aquest moment, s'inicien els tràmits per donar solució a la incidència detectada. El ciutadà al seu torn, rep la notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produeixi un canvi en l'estat de la mateixa.

Al servei Línia Verda també es pot accedir a través del web www.lineaverdavilafant.cat. A més de comunicar una incidència o plantejar una consulta, l'usuari disposa d'un ampli contingut de consulta mediambiental (guia de bones pràctiques, consells, informació pròpia del municipi etc ...).