Fortes tempestes, acompanyades de ratxes de vent i, fins i tot, de calamarsa o pedra, han escombrat aquest migdia diversos punts de les comarques gironines i han afectat especialment poblacions com la ciutat de Girona, Salt, Bescanó o Fornells de la Selva. En aquest darrer municipi, el xàfec ha descarregat amb força intensitat i en 30 minuts s'han registrat 29 mm. Les pluges han dificultat la mobilitat a diverses carreteres com l'autopista AP-7 al seu pas per Girona.

Els Bombers han hagut d'atendre 26 avisos fins a dos quarts de tres de la tarda. La majoria de Girona ciutat i Bescanó.

Es tracta principalment d'inundacions de baixos, garatges, cotxes amb problemes per circular entre altres.

A Girona ciutat les pluges han inundat part del CAP Santa Clara, la zona de magatzem de l'auditori de Girona on s'hi emmagatzemen quadres i a l'edifici de la Generalitat, també la zona dels baixos. També s'ha inundat, segons els Bombers, un restaurant de l'avinguda Ramon Folch, on hi estan treballant.

A la zona de la carretera de Barcelona, a la baixada de l'Hipercor, s'ha inundat sota un dels ponts i hi ha quedat atrapat algun vehicle. Els bombers asseguren que la persona que hi havia a l'interior ha resultat il·lesa.

A Bescanó hi ha molta aigua al carrer Major i els Bombers han hagut de desplaçar-se a diversos punts.

Activada l'alerta de l'Inuncat

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya, l'Inuncat, per la previsió de pluges intenses a l'interior de Catalunya aquest divendres a la tarda. Davant d'això, Protecció Civil ha demanat, a través d'un comunicat, "extremar les precaucions al volant, ja que les precipitacions coincidiran amb la sortida del cap de setmana". L'episodi s'allargarà fins dissabte al matí i en les darreres hores afectarà especialment les comarques del litoral.