El municipi de Cistella acollirà el 25 d'agost la Festa de la Verema 2018 de la DO Empordà. Els actes s'iniciaran a les 16 h al celler Mas Vida on es colliran els raïms per a la popular premsa de la festa. Cap a les 18.30 h està prevista l'arribada del raïm a la plaça Major de Cistella. A continuació tindrà lloc el pregó que enguany anirà a càrrec de Pat Bros, veïna de Cistella i coordinadora i guia d'activitats d'animació i de lleure en el medi natural.

Un cop finalitzat el pregó, se celebrarà la premsada del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà. Després de tastar el most produït amb la premsada, tindran lloc els parlaments del president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i de l'alcalde de Cistella, Enric Gironella. Un tast de vins de Mas Vida Celler i una concert i ballada de swing amb Smoothify posaran punt i final a la Festa de Verema 2018. Aquesta activitat és gratuïta i no cal reserva prèvia.

Tiberi entre vinyes

Els actes de la Festa de la Verema 2018 es completaran l'endemà diumenge 26 d'agost, a partir de les 12.00 h, amb un 'Tiberi entre vinyes' que inclou la visita al celler Mas Vida i una arrossada popular. Aquesta proposta té un preu de 30€ pels adults i 10 euros pels nens i les reserves es poden tramitar al correu electrònic visita@bodegasmasvida.com o al telèfon 659 548 512.

En finalitzar el dinar se celebrarà una sobretaula rodona titulada 'Projectes singulars de l'Empordà' i que analitzarà la riquesa de la diversitat de l'Empordà ialguns dels projectes singulars de la zona. La proposta s'iniciarà amb una breu contextualització històrica sobre la viticultura a les Garrotxes d'Empordà a càrrec del periodista i estudiós historicista Manel Alaió. A la sobretaula rodona hi participaran la comunicadora Patrícia de Golfredichs (Vilateral, Un dia un vi), el tècnic Francesc Font (Agroassessor) i els elaboradors de vi Jordi Esteve (Rim - Rabós d'Empordà), Salvador Batlle (Còsmic - Agullana), Bonfill Arché (Arché Pagès - Campmany), Miguel Coronado (Clos d'Agon - Calonge) i Adriana Fernández (Mas Vida - Cistella). La tècnica de la DO Empordà, Alícia Juher, serà l'encarregada de moderar l'activitat.