El Partit Popular va demanar al darrer ple d'agost que es pugui habilitar com a aparcament el ter­reny annex al nou CAP Figueres Sud. El regidor popular Diego Borrego va dir que és una demanda dels usuaris del centre assistencial. També fa fer al·lusió a la gestió que el seu grup va fer amb la Tresoreria General de la Seguretat Social per habilitar l'aparcament del carrer Migdia i va animar que tant el PDeCAT com ERC faci el mateix amb els responsables del govern català.

L'alcaldessa Marta Felip va explicar que ja han començat les converses amb la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat. Va explicar, però, que els tràmits no seran tan fàcils perquè és un terreny edificable on la Generalitat "es planteja fer-hi altres coses". No obstant això, el govern municipal està treballant per fer possible aquesta cessió dels terrenys de l'antiga sitja del gra.

Aparcament de la fàbrica de talc

L'Ajuntament ha tornat a habilitar un aparcament lliure al terreny on estava ubicat el Centre d'Atenció Primària Rally Sud, a les intermediacions de la sitja de l'antiga fàbrica de talc. Aquest espai -que ja s'havia utilitzat com a pàrquing abans que s'edifiqués el centre- té més d'una quinzena de places habilitades, que també donen servei als usuaris del nou CAP. El consistori habilita aquest espai de manera temporal perquè a finals d'agost, l'empresa encarregada del desmuntatge dels antics mòduls prefabricats assumirà l'asfaltatge de la zona.

L'aparcament també tindrà un pàrquing de bicicletes i un altre de motos. Les places de difícil accés de sota la sitja s'han eliminat per afavorir la mobilitat dels vianants.