Els propers 24, 25 i 26 d'agost es celebrarà la Fira del Mar i de l'Escamarlà de Llançà. Aquesta activitat co-organitzada per l'Àrea de Comerç de l'Ajuntament de Llaçà, l'Associació de Comerciants de Llançà, el col·lectiu Sabors Catalans i amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, la Colla del Ranxo i les empreses de turisme nàutic, té l'objectiu d'oferir un cap de setmana ple d'activitats relacionades amb el mar.

Al Passeig Marítim hi haurà parades i tallers artesanals durant tot el dia. A més, tindran lloc diversos espectacles d'animació itinerants (cercavila, contes, tallers infantils...) i visites guiades.

Un any més, i amb l'objectiu de donar a conèixer les activitats que es poden realitzar a la natura i, sobretot, al mar, les empreses d'activitats nàutiques oferiran un munt d'activitats a preus especials durant tot el cap de setmana. La idea és que els assistents aprenguin continguts relacionats amb el mar i els esports nàutics: iniciació a la navegació, nocions bàsiques de pesca, windsurf, paddlesurf, jet ski, sortides en caiac, entre molts altres.

Destaca, un any més, la degustació de l'Escamarlà de Llançà que tindrà lloc el dissabte 25 d'agost a partir de les 19.30 hores i que anirà acompanyada d'una degustació de vins de la DO Empordà i de música mediterrània amb aires de jazz a càrrec d'Equinox Jazz Project.

Aquesta activitat pretén promoure la marca Escamarlà de Llançà creada per la Confraria de Pescadors de Llançà amb l'objectiu de potenciar un excel·lent producte de qualitat i de proximitat. Tot seguit, el grup La vella Lola clourà la nit amb una cantada d'havaneres.

A més a més, durant la degustació de l'escamarlà de Llançà, les empreses d'activitats nàutiques del municipi tindran un stand en el que es sortejaran un munt d'activitats.