L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) impulsa els Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances que tenen per objectiu mostrar la diversitat, la qualitat i l’excel·lència dels habitatges d’ús turístic de les comarques gironines i reconèixer la professionalitat de les empreses i persones que gestionen aquest tipus d’allotjament turístic. La posada en marxa d’aquests guardons són el punt de partida dels actes amb motiu del 25 aniversari de l’entitat que se celebra aquest 2018. Es tracta dels primers Premis d’aquestes característiques que s’impulsen a l’Estat i estan inspirants en els prestigiosos Holiday Home Awards de l’European Holiday Home Assotiation ( EHHA).

Els guardonats s’escolliran a través d’un innovador concurs que s’ha dut a terme i al qual s’hi han presentat 136 vil.les i apartaments turístics superant les expectatives que Associació s’havia marcat inicialment. El concurs s’ha obert només als socis d’ATA. Els allotjaments que s’hi han presentat als Premis es poden consultar a la pàgina web d’ATA.

Un jurat d’experts format per representants de la Universitat de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, entre d’altres, s’encarregarà d’escollir els guanyadors. Els guardons d’aquesta primera edició s’entregaran a l’octubre quan es durà a terme l’acte central de celebració del 25 aniversari.

Els Premis s’han dividit en 9 categories: Millor allotjament turístic de Ciutat; Millor allotjament turístic de Platja; Millor allotjament turístic de Pobles d’Interior i Pirineu; Millor allotjament turístic per a Famílies; Millor allotjament turístic Sostenible; Millor allotjament turístic Accessible; Millor allotjament turístic amb accés a Mascotes; Millor allotjament turístic Adaptat a Turisme Esportiu; i Millor allotjament turístic d’Arquitectura i Disseny. Les categories que han rebut més inscripcions són les de Millor Allotjament turístic de Platja, per a Famílies i d’Arquitectura i Disseny, i cap d’elles ha quedat deserta.

A més, dins els actes de celebració del 25 aniversari, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) està preparant un vídeo que recull, amb imatges inèdites, la gran evolució del sector i que inclou testimonis dels diferents presidents que ha tingut l’entitat així com dels socis fundadors.

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) es va constituir el 8 de juny de 1993. L’entitat aglutina 11.000 unitats d’apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, Interior i Pirineu de Girona. L’Associació està integrada per intermediaris i propietaris d’Habitatges d’ús Turístic i blocs d’Apartaments Turístics.