Després d'haver provat diferents mètodes i sistemes per acabar amb les plagues de coloms, l'Ajuntament de Vila-sacra ha decidit posar en pràctica l'ús de pinso anticonceptiu per frenar la proliferació d'aquestes aus al poble. El poble altempordanès se suma a altres municipis de la demarcació gironina, com Ripoll, Cassà de la Selva, Hostalric i Ullastret, i una vintena de municipis més de tot Catalunya, entre els quals hi ha Barcelona. Fonts de l'Ajuntament de Figueres han explicat, per la seva banda, que en algunes zones de la ciutat també s'ha començat a utilitzar el pinso anticonceptiu.

Aquest mètode, segons les proves científiques realitzades a diverses ciutats, obté uns resultats d'una reducció de la població de coloms entre un 30 i un 50% el primer any i entre un 70 i un 80% a partir del quart any. L'Ajuntament de Vila-sacra ha contractat l'empresa Cat-Service per dur a terme aquesta tasca. L'alcaldessa, Maria Carme Barceló, exposa que el pinso anticonceptiu és un sistema més econòmic que el mètode de captura amb ús de gàbies que s'ha emprat fins ara.

"Creiem que a més de cares, les gàbies eren poc eficients. Esperem que el pinso sigui una solució més efectiva, tot i que no en coneixerem els resultats fins que no porti un temps de rodatge, possiblement d'aquí a un any", ha assenyalat l'alcaldessa, que manifesta "la sensació de desesperació que viu Vila-sacra", perquè grans quantitats de coloms s'han establert en immobles deshabitats del mig del poble i també en edificis protegits.

Un problema per als edificis

Un problema per als edificis

"Els coloms s'han convertit en una plaga preocupant des de fa molt de temps per a nosaltres, i són un problema per als edificis i també per a la vida del poble, perquè els seus excrements són tan corrosius que ens estan degradant alguns dels elements constructius", lamenta Maria Carme Barceló.