El Port esportiu de Roses és un exemple de bona gestió i compromís amb el medi ambient. Any rere any, aconsegueix millorar en sostenibilitat i prestar un servei més complet i de més qualitat als seus usuaris.

També és una font de riquesa per a la vila de Roses. Autònom econòmicament, genera dotze llocs de treball fix tot l´any i dotze més que s´incorporen a la temporada d´estiu, i és la porta d´entrada d´un turisme amb un alt poder adquisitiu. A més, malgrat un juliol més fluix que el del 2017, que va ser un any excepcional, la línia històrica de creixement és positiva i contínua.

Port de Bandera Blava i EMA

Port de Bandera Blava i EMAEl port es va construir el 2004 seguint les normatives d´accessibilitat, adaptabilitat i sostenibilitat. Per aquest motiu, el 2006 se´ls va concedir l´identificatiu Bandera Blava i el 2007 l´acreditació EMA (Reglament Comunitari d´Ecogestió), que segons el director tècnic del Port de Roses, Juan Sáenz de Santa María, "és molt més difícil d´aconseguir".

Perquè la Unió Europea et concedeixi l´EMA s´ha de reduir cada any la despesa elèctrica, el consum de combustible i d´aigua, i els residus que es generen. Després una empresa externa ho audita, ratifica el compliment dels requisits i també pren l´empremta carbònica.

En aquesta línia, l´administració del port ha canviat aquest hivern part de la il·luminació. Ha instal·lat llums led i ha arrendat un cotxe elèctric per desplaçar-se dins del complex, que d´una punta a l´altra, hi ha una distància d´uns mil metres. Amb aquesta implementació, a més de donar un nou servei als clients, assegura Sáenz de Santa María, "també s´estalvia en combustible i es redueix l´emissió de gasos Co2".Compromís amb el medi ambient

Compromís amb el medi ambientL´administració del port també gestiona les platges de l´Almadrava, Canyelles, Montjoi o La Pelosa, entre altres. Ofereixen un servei de lloguer de boies que contracten diferents establiments de manera permanent o transeünts esporàdicament. Enguany, s´han ins­tal·lat una trentena de boies perquè els vaixells no tirin l´àncora i malmetin la posidònia, que és una planta que creix molt lentament i només es troba al mediter­rani.

Aquesta activitat de preservació mediambiental genera sis llocs de treball més. En total, a l´estiu, són quinze mariners, quatre oficinistes, tres vigilants i sis encar­regats de sondejar les boies escampades per les cales. Sáenz de Santa María agraeix que l´equip de treballadors senti "passió per la seva feina, per la gent i pel mar".

Més enllà d´administrar les pernoctacions de les embarcacions, el port presta diferents serveis. Entre els més destacats, la possibilitat de captar de manera gratuïta aigua del mar per emplenar piscines particulars. Aquest servei es va realitzar en el context de sequera del 2008, igual que el dipòsit de 5.000 litres d´aigua reciclada no potable, que pot servir, en moments de restriccions, per netejar les embarcacions.

Creixement continuat

Creixement continuatEl darrer lustre el port ha registrat un creixement continuat. El juliol d´enguany, però, l´activitat portuària ha disminuït gairebé un 6% respecte al mateix mes del curs anterior, que va ser una punta en la línia històrica dels últims anys. No obstant això, el total d´estades ha augmentat. Fins al mes de juny van créixer un 3,5%. Els números de l´últim mes, però, han fet baixar la mitjana del que portem de 2018 fins a l´1,3%.

El director tècnic accepta que els preus del Port de Roses són elevats, però recorda que ofereixen un servei de qualitat i sensibilitzat amb el medi. Sáenz de Sant María ho compara amb el sector hoteler: "Si tu vas en un hotel de cinc estrelles, pagaràs més que si vas en un hostal, però el servei és diferent".

Sáenz de Santa María celebra que "el port no necessita subvencions de les institucions públiques", i sentencia: "si fos així, no seria de justícia social que tots els rosincs paguessin els costos de l´entreteniment d´uns pocs".

El director tècnic del port esportiu espera que l´agost també comptabilitzi un alt nombre de pernoctacions. Admet, però, que el temps és determinant. Si és més estable, hi ha més transeünts, en canvi, si la mar no està calmada, la gent no navega.