L'associació Òmnium Cultural ha aparcat un autobús davant del Museu Dalí pintat amb el lema "Llibertat presos polítics". Aquesta reivindicació s'emmarca en la campanya que ha llançat l'entitat arreu de Catalunya, que consisteix a aparcar aquest tipus de vehicles en els punts més turístics del país, i d'aquesta manera, difondre l'actual situació política de Catalunya als visitants.

Els voluntaris, que expliquen el perquè de la campanya i reparteixen tríptics amb diferents idiomes als turistes més curiosos, s'han instal·lat de deu del matí a dues del migdia davant del concorregut museu. Expliquen els mateixos afiliats a Òmnium Cultural que va ser la mateixa entitat que abans es va posar d'acord amb l'Ajuntament de Figueres per poder aparcar davant de l'antic teatre.

La reivindicació ha cridat l'atenció de diferents mitjans de comunicació tant locals com estatals i ja ha generat detractors i partidaris a les xarxes. De moment, però, no hi ha hagut cap incident a l'estant de l'associació catalanista.