Els Bombers de la Generalitat han fet 59 sortides entre les tres i les cinc de la tarda d'aquest dijous per incidències relacionades amb la pluja. La majoria han estat per petites inundacions de baixos i de carrers i per retirar arbres caiguts. Amb tot, cap persona ha resultat ferida. La majoria de serveis s'han fet a les comarques gironines, on se n'han fet 28, 14 dels quals s'han concentrat a Roses. Els bombers també han fet 11 sortides a la Regió d'Emergències Nord, 7 a la Regió d'Emergències Centre, 5 a la Regió d'Emergències Sud i 3 a les Terres de l'Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat aquesta tarda que les tempestes han afectat bona part de les comarques de Girona i de Barcelona. En alguns casos ho han fet amb intensitat forta.

Les tempestes han afectat especialment el litoral català, on, segons Protecció Civil, hi ha 68 platges on oneja la bandera vermella que prohibeix el bany. Paral·lelament, la Policia Local de Cadaqués ha informat que com a mesura preventiva s'ha tallat la riera de Cadaqués, cap a quarts de cinc de la tarda.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a l'estació automàtica de Cabrils han caigut 22,4 mm en 30 minuts.

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla l'Inuncat per la previsió de pluges a qualsevol punt del país. S'esperen xàfecs acompanyats de tempesta severa, que podran descarregar més de 40 litres en mitja hora.

Text