La Comissió de Festes i l´Ajuntament de Castelló d'Empúries muntaran, per primera vegada, un Punt Lila per la Festa Major:

"Tots volem, com no pot ser d´una altra manera, que la nostra Festa Major sigui un espai segur per a tothom. És per això que estem construint un Punt Lila: un lloc físic dins la festa, on podreu venir a assessorar-vos si heu patit o heu observat una agressió, i on oferirem col·laboració en el cas que una persona agressora no permeti que una altra persona o un grup no pugui gaudir la festa en pau.

Aquesta és una incitativa de la comissió de festes, que amb el suport de l´Ajuntament, es portarà a terme. El Punt Lila no només pretén l´atenció i assessorament de les persones que han patit una agressió, sinó que també té una funció sensibilitzadora, perquè totes les persones tinguin clar que hi ha d´haver tolerància zero davant qualsevol forma d´agressió sexista.

És responsabilitat de totes i tots que aturem aquesta xacra i que des de JA! no es permeti cap gest sexista o racista ni en les nostres festes ni en la nostra societat en general. Es per això que considerem imprescindible continuar fent pedagogia social per la causa".