Alfons Romero, portaveu de la plataforma ciutadana que es va presentar el passat mes de juny, ha explicat avui, al porxo de l'Ajuntament de Figueres, que ja tenen nom i anagrama, i que s'ha format l'estructura organitzativa de Canviem Figueres: "Ja som 65 persones inscrites i estem en procés de registrar la plataforma com a partit polític per poder presentar una llista electoral". Ha recordat que al mes de juny es va fer una consulta telemàtica i una votació en assemblea per triar el nom entre més de 30 propostes. Després es va haver de triar el logotip, entre tres propostes que incloïa un element tant significatiu com la fulla de figuera, amb un color verd en degradat, i envoltada per la inicial de la plataforma. "Avui entra al registre de partits l'expedient per a constituir-nos i creiem que abans de l'11 de setembre tindrem legalitzada la plataforma", ha afegit.

L'Alfons ha explicat que Canviem Figueres té clar l'objectiu de crear "una candidatura ciutadana i transversal que incideixi al plenari municipal. La ciutat necessita un revulsiu per donar resposta a les necessitats de la gent". Ha lamentat que la situació de crisi política profunda que viu Figueres, no es pugui afrontar fins al juny de 2019, amb les eleccions. "Ha sigut un mandat perdut i no s'ha pogut entrar en els grans temes: les infraestructures, les necessitats socials... i és primordial abordar aquests temes"

En aquest sentit, l'Alfons creu que Marta Felip no hauria de ser alcaldessa per sentit comú: "aquest abandonament hauria d'obrir un periode de provisionalitat, d'aquí fins a les eleccions municipals, que s'assembles a la creació d'una comissió gestora, actuant com un govern d'unitat i trobar un alcalde o alcaldessa de consens". Sosté que d'obtenir majoria a les eleccions municipals Canviem Figueres atorgarà responsabilitats de govern a cadascun dels regidors electes.