07 de agost de 2018
07.08.2018
FIGUERES

Obren un Punt d'Informació Energètica en onze municipis

Tècnics del Consell Comarcal resolen dubtes sobre les energies

07.08.2018 | 17:20

El Consell Comarcal de l´Alt Empordà posarà en marxa, el proper mes de setembre, el Punt d´Informació Energètica itinerant a un total d´11 municipis. Es tracta d´una iniciativa de l´Agència Comarcal de l´Energia i el Clima que posarà a disposició de cadascuna d´aquestes poblacions d´un tècnic per informar i assessorar sobre la facturació, augment i disminució dels consums en els habitatges. L´acció durarà tot un any.

En concret, cada segona setmana de mes, un tècnic del Consell es desplaçarà a un dels punts assignats a cada municipi i durant dues hores atendrà els veïns que vulguin reduir la despesa energètica i directament, per tant, la despesa econòmica. Els horaris d'atenció aniran variant amb la intenció de poder donar un ampli ventall d'oportunitats als ciutadans.

Des del Punt d´Informació Energètica es plantegen objectius com fomentar l'aplicació de bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania o crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius, sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones, de l'actual model energètic. Amb aquest projecte també es podran detectar casos de pobresa energètica de famílies que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua o gas i informar-ne als tècnics de serveis socials.

A més, a l'onzena de municipis adherits es realitzaran dues xerrades informatives. La primera servirà per entendre la factura de la llum i donar a conèixer el Punt d'Informació Energètica, i una altre, en finalitzar l'any, per valorar el servei que s´haurà ofert als ciutadans. Els municipis que disposaran d´aquest servei són els següents: Avinyonet de Puigventós, Capmany, Far d'Empordà, Garrigàs, Navata, Palau Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Peralada, Pont de Molins, Terrades, i Vila-sacra.

Paral·lelament als punts d'informació en els municipis, a partir del mes de setembre, es posarà a disposició de la ciutadania en general un web informatiu amb temàtiques d'interès energètic com línies de subvenció o consells pràctics d'estalvi energètic. El web també incorporarà una bústia on-line on es podran realitzar consultes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook