El monestir de Sant Pere de Rodes a El Port de la Selva amplia l'agenda d'activitats aquest estiu amb l'objectiu de donar a conèixer el conjunt monumental i inclou una "Nit de vins" per donar a conèixer el seu passat vinícola.

Així, cada dijous d'agost i en horari nocturn aquest espai oferirà aquesta proposta que dóna a conèixer l'antic art dels monjos d'elaborar vi.

Envoltats de muntanyes que conserven l'empremta de les antigues vinyes, l'activitat inclou una visita a les estades del monestir vinculades amb l'elaboració vinícola que permet descobrir la històrica relació d'aquest producte amb aquest conjunt monumental.

Cada tast del qual es realitzen aquests dies s'acompanya d'una elaboració culinària a càrrec del restaurant del monestir amb productes locals de El Port de la Selva.

Aquesta activitat forma part de 'Viu el Patrimoni', el programa cultural d'estiu que cada any organitza l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat.

A Girona hi ha previstes accions en el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, la Canònica de Vilabertran, els jaciments d'Empúries i Ullastret així com el Museu d'Art de Girona i el Museu d'Arqueologia de Catalunya