L’Ajuntament de Sant Climent Sescebes ha posat en marxa, aquest estiu, tres obres de millora que afecten dos espais públics i l’edifici de l’antiga Cooperativa Agrícola, de propietat municipal. Els treballs són finançats pel consistori amb l’ajut de diferents fons de cooperació oficials. “Volem un poble net i endreçat i aquests projectes són rellevants per aconseguir-ho”, explica l’alcaldessa, Olga Carbonell d’ERC.

Pel que fa a l’antiga Cooperativa, l’Ajuntament va adquirir-la ara fa quatre anys, ja que estava en desús i calia preservar l’edifici com a patrimoni del poble. “La construcció no estava en gaires bones condicions i vam plantejar la seva rehabilitació en diferents fases. No tenia obertures adequades i calia enderrocar les tines laterals perquè es trobaven en mal estat. Hem preservat les tines centrals com a símbol per a recordar els usos que havia tingut l’edifici”, relata Carbonell.

Ara s’està executant la fase de remodelació i consolidació de la part exterior, amb un pressupost d’uns 42.000 euros, un 75 per cent dels quals són aportats per la Diputació. A la part interior quedaran dos espais en forma d’U. “Aquesta serà la pròxima fase que haurem d’afrontar per acabar l’obra. Hem d’acabar de definir bé els usos, però sembla clar que el primer espai podrà funcionar com a sala d’actes polivalent, amb pantalla, projector i equip de megafonia. Hi haurà una segona sala, més petita i, dins de les tines, hi ubicarem els serveis”, afegeix l’alcaldessa de Sant Climent. “Per a nosaltres és una inversió important i emblemàtica, que ens ha de permetre reconvertir la Cooperativa en un espai útil per a fer-hi activitats de tota mena”.

Paral·lelament, hi ha dues obres més en marxa. Una d’elles, finançada amb el Fons de Cooperació del 2018, està destinada a remodelar la placeta de Sant Sebastià, ubicada on abans hi havia hagut les escoles del poble. “Aquesta placeta -diu Carbonell- quedava molt ombrívola, estava mal ordenada i no complia els mínims requisits d’accessibilitat desitjables. Hem optat per refer-la, amb noves jardineres i mobiliari urbà per a fer-la més atractiva i funcional”.

Finalment, la tercera actuació en fase d’execució afecta la zona que voreja la caseta tècnica de Telefónica: “Hi havia uns contenidors mal ubicats i que hem traslladat de lloc. Fem voreres noves, pavimentem l’espai i pintem la caseta. Els veïns estan molt contents perquè el canvi és important”.